AcasăNewsVeste cruntă pentru bucureșteni! 1000 de blocuri din Capitală, fără căldură și...

Veste cruntă pentru bucureșteni! 1000 de blocuri din Capitală, fără căldură și apă caldă, în plin ger

sursa foto: captură video Facebook/Termoenergetica

Frig afară, frig și în case. Cu asta vor avea de „luptat” locuitorii a circa 1.000 de blocuri din Capitală, care au apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare. Totul, ca urmare a unei avarii produse, din câte anunță marți Termoenergetica, la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești. Urmează să se facă lucrări pentru remedierea avariei, dar până vor fi gata, locuitorii din zonele afectate nu vor avea la robinete apă caldă și nici căldură în calorifere.

Blocurile afectate de această avarie sunt din Sectorul 1 și parțial din alte trei sectoare ale Capitalei: 2, 5 și 6.

Când se estimează că va fi rezolvată problema

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, 9 ianuarie, „că din cauza unei avarii produse la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1000 de blocuri din Sectorul 1 și parțial din Sectoarele 2, 5 și 6, până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23.30.

În Sectorul 2, zonele afectate vor fi Șoseaua Ștefan cel Mare, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardele Constructorilor, Iuliu Maniu și complexele studențești ”Leu” și ”Regie” din Sectorul 6 al Capitalei”.

Ce a mai anunțat compania

Conform comunicatului companiei, avaria s-a produs pe magistrala Grivița, pe conducta cu diametrul de 1000 milimetri (mm). „Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, dau asigurări reprezentanții companiei.

Mai multe detalii despre blocurile afectate de această avarie găsiți pe site-ul companiei Termoenergetica – VEZI AICI.

ANM, prognoză specială pentru București

Vă amintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o informare de ger, pentru intervalul 9 ianuarie, ora 10 – 11 ianuarie, ora 10. „Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21…-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16…-15 grade în estul Transilvaniei)”, conform ANM.

Totodată, specialiștii ANM au transmis și o prognoză specială pentru București, pentru același interval: 9 ianuarie, ora 10 – 11 ianuarie, ora 10. Și în Capitală va fi frig.

Iată ce anunță ANM pentru București:

Prognoză meteorologică pentru intervalul 09.01.2024 ora 10:00 – 10.01.2024 ora 08:00

Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade. Vor fi înnorări mai ales în prima parte a zilei când, trecător va ninge slab, apoi cerul va deveni variabil.

Vântul va sufla în general moderat (temporar cu rafale de 40…45 km/h), amplificând senzația de frig.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 10.01.2024 ora 08:00 – 11.01.2024 ora 10:00

Vremea va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -8…-5 grade

author avatar
Andrei Coman
434 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai, n-au zis USR -istii ca, daca ii votati, aveti apa calda?
    Io-te ca s-a terminat mandatu’ si tot n-aveti apa calda.
    Nici caldura.
    Da…cine are gunoaie si sobolani? Ei? Fiti mandrii ! Putine capitale se pot lauda cu asta!

  2. Sa se incalzeasca cu mucusor/plicusor dan. Si cand vor fi alegerile, sa-l voteze tot pe el, ca e bun.

  3. Candidul asta de Nicusor , mai merita un mandat! Iar Clothilda ar trebui clonata!!!! Unde mai gasesti , puicusorule si necusorule , asa valori ?De o lenevie inimaginabila, o ignoranta sora cu inconstienta , indestructibili , le arati ca fura cu sacii si gainareasa spunea ca, unii au asigurat-ca acele camere video nu vor functiona… Nicusor-Aerianu’, zici c-a fost paraşutat , e foarte multumit de taria lui de caracter si-a mancat “ malaiul” si-a delegat atributiile si isi plateste procesele pierdute din banii prostilor , naivilor… Si totusi mai sunt zdruncinati , care mai dorm cu poza lui sub perna! Va dati seama , ce oroare!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger