AcasăNewsVeste buna pentru romani: TVA-ul la paine, redus la 9%! Ce taxe...

Veste buna pentru romani: TVA-ul la paine, redus la 9%! Ce taxe vor fi majorate

TVA-ul la paine va fi redus la 9%, prin intermediul unei Ordonante care va fi emisa marti, a anuntat, miercuri, premierul Victor Ponta, precizand ca Guvernul va compensa deficitul adus bugetului de stat prin cresterea accizelor la alcool si a taxarii produselor de lux.

„Maine vom emite o Ordonanta de Urgenta prin care TVA-ul va fi redus la 9% pentru tot lantul productiei de paine. Eventualul impact negativ al acestei masuri va fi compensat cu o crestere la accizele la alcool si bunurile de lux. Nu e prevazuta ca masura temporara. Tot eu voi avea discutii cu asociatiile de producatori si le voi spune ca imi doresc sa se dovedeasca ca aceasta masura isi produce efectele pozitive. Am tinut foarte mult ca un angajament politic – reducerea TVA – sa se dovedeasca un angajament de succes, sa se bazeze pe un parteneriat intre Guvern si producatori. Esecul acestui proiect va condamna extinderea acestui sistem. Daca vom avea succes vom putea extinde un proiect de TVA diferentiat si catre alte categorii”, a anuntat, luni, Victor Ponta, citat de realitatea.net.

De asemenea, prim-ministrul a vorbit si despre rectificarea bugetara pregatita de executiv, care vizeaza alocarea suplimentara a 1 miliard de lei Ministerului Sanatatii si alte 30 de milioane de lei pentru programele de matenitati derulate prin BEI şi BERD

„Avem 70 de milioane de lei, pentru bunurui si servicii la Ministerul de Interne. Ministerul Justitiei va primi 100 de milioane pentru functionarea penitenciarelor si aproximativ 20 de milioane de lei pentru pregatirile necesare implementarii noilor coduri. Mai sunt alocati bani din profiturile Loteriei Nationale pentru sali de sport si constructii ANL. Vom avea sume necesare pentru inceperea dotarii avioanelor multirol in baza acordului negociat cu Portugalia. Am incercat sa raspundem acelor imperative absolut necesare. Am tinut de asemenea ca unele programe importante precum matenitatile si scolile sa putem aloca sumele necesare. Mai sunt alocari pentru Ministerul Culturii si functionarea Casei de Asigurari de Sanatate”, a adaugat Ponta.

author avatar
Alina Costache
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger