AcasăNewsVeste buna pentru romani! Guvernul declara noi zile libere! Vezi cand nu...

Veste buna pentru romani! Guvernul declara noi zile libere! Vezi cand nu se munceste!

Romanii au motive de bucurie, Guvernul a demarat un proiect de hotarare conform caruia, daca va fi aprobat, zilele de 2 si 3 mai vor fi declarate zile libere.

Guvernul urmeaza sa aprobe zilele de 2 si 3 ale lunii mai drept zile libere pentru ca ziua de 1 Mai, care in mod normal este zi libera, sa fie legata de Sarbatoarea de Paste din data de 5 mai. Proiectul de act normativ a fost introdus pe lista documentelor care ar putea fi aprobate in sedinta de Guvern de miercuri.

Asa cum spune traditia, Litoralul Romanesc este destinatia “vedeta“ pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai, care, printr-o conjunctura fericita se va sarbatori in aceeasi saptamana cu Sarbatorile Pascale. ANAT si Asociatia Litoral – Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai ( Ziua Tineretului) si 3 mai sa fie acordate ca si zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania si catre Litoralul Romanesc, ceea ce ne va permite sa dam un start excelent sezonului 2013 a afirmat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, citata pe pagina de Facebook a ANAT.

Romanii vor fi liberi de 1 Mai, dar si pe data de 2 si 3 mai, daca Guvernul va aproba, si in primele zile de Pasti – pe 5 si 6 mai (data de 5 mai va fi intr-o zi de sambata, si se considera ca fiind zi libera in mod normal), astfel incat va fi o minivacanta Paste, de sase zile. Prima si a doua zi de Rusalii, pe 23 si 24 iunie, va fi de asemenea liber, romanii stand acasa si pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului. Nu se va munci nici pe data de 30 noiembrie, de Sfantul Andrei si nici pe 1 decembrie, cand este Ziua Nationala a Romaniei. Ultimele zile libere din an vor fi pe 25 si 26 decembrie, in prima si a doua zi de Craciun.

author avatar
Alina Costache
721 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger