AcasăNewsVeste bună pentru români! Au crescut dobânzile la depozitele în lei

Veste bună pentru români! Au crescut dobânzile la depozitele în lei

bnr

Cursa majorărilor dobânzilor la depozite continuă. Marile bănci din România au ajuns să bonifice dobânzi la depozitele populaţiei în lei de 6% sau chiar 7% pe scadenţe de peste 1 an, faţă de acum trei-patru luni, când ofereau până la 3%.

Cele mai mari 5 bănci după active din România au operat în luna iulie noi majorări ale dobânzilor la depozitele populaţiei în lei, ajungând la 7% pe scadenţe mai mari de 12 luni, însă în unele cazuri aceste oferte sunt de fapt promoţii care au termen de valabilitate limitat.

Oferta este limitată

Este vorba, așadar, despre o campanie promoţională de vară, pe care au lansat-o principalele bănci de la noi din țară. Cele mai mari dobânzi oferite sunt la depozitele pe 1, doi şi trei ani.

Deşi principalele cinci bănci din România după active se duc cu dobânzile până la 7% pe scadenţe mai mari de 12 luni, alte bănci, precum TBI Bank, au oferte la dobânzile depozitelor pentru populaţie care încep de la 6% pentru cea mai mică scadenţă, respectiv 1 lună, ajungând la 7% pentru 6 luni, 9% pentru 12 luni şi 10% pentru 60 de luni.

În luna martie 2022, băncile ajungeau cu dobânzile pentru depozitele la termen cu scadenţă la 1 an între 0,8% şi 4%, în condiţiile în care inflaţia se afla deja la un nivel de 8,4% în luna ianuarie 2022, iar perspectivele încă de atunci erau de două cifre privind inflaţia.

author avatar
Andreea Vlad
362 afisari

2 COMENTARII

  1. mare smecherie , un sfert din inflatie . asta-i cel mai bun semn ca inflatia se va duce la cer .

    • Eu personal nu înțeleg motivele pentru care o persoană trebuie să-și țină banii într-o bancă. Pui în bancă 1000 de lei la începutul lunii iar la sfârșitul lunii mai ai în cont 950 de lei deși nu ai scos nici măcar un bănuț întreaga lună. Care e afacerea clientului? Nici una. Pentru bancă da. Să-ți dea 1 milion de clienți câte 50 de lei lunar fără să faci nimic este chiar o afacere grasă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger