AcasăNewsVeste buna de la Washington: Romanii ar putea scapa de vizele pentru...

Veste buna de la Washington: Romanii ar putea scapa de vizele pentru SUA!

Romanii ar putea scapa de vizele pentru Statele Unite ale Americii! Presedintele Barack Obama sustine modificarea legii pentru acordarea vizelor, mentiunea fiind cuprinsa in declaratia comuna privind parteneriatul strategic intre Romania si Statele Unite, a precizat astazi presedintele Traian Basescu.

„Presedintele Obama a aprobat legi initiate in comun de mai multi membri ai Congresului. Aceste legi ar modifica criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca tarile pentru a fi admise in programul Visa Waiver, cu scopul de a garanta aprecierea cuvenita aliatilor puternici. Legislatia cere tarilor aspirante la statutul de membru al programului Visa Waiver sa isi ia angajamentul de a spori cooperarea cu SUA in domeniul combaterii terorismului. Ne dorim ca Romania sa indeplineasca acest obiectiv”, se arata in textul declaratiei comune.

Reamintim ca subiectul admiterii Romaniei in sistemul Visa Waiver a fost atins si de secretarul de stat american Hillary Clinton, care le-a transmis romanilor ca „este nefericita de modul in care functioneaza sistemul de vize”.

Citeste si:

SUA lucreaza la modificarea criteriilor pentru Visa Waiver, sustine Hillary Clinton

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger