AcasăNewsVeste buna de la directorul Metrorex. Nu mai este majorat pretul calatoriei!

Veste buna de la directorul Metrorex. Nu mai este majorat pretul calatoriei!

S-a anunțat programul circulației trenurilor de metrou în perioada Paștelui și în noaptea de Înviere (foto: metrorex.ro)

Aurel Radu, directorul Metrorex, a anuntat ca este putin probabil ca pretul calatoriei cu metroul sa mai fie majorat in acest an.

metrou-statii-noi-foto-metrorex.ro
(foto: metrorex.ro)

Directorul Metrorex anunta, inca din urma cu doua luni, ca o majorare este iminenta, dar acum sustine ca ministrul Transporturilor nu a aprobat majorarea pretului calatoriei.

„Probabil ca nu se va mai face scumpirea. Bugetul nostru a fost de trei ori la aprobat si s-a intors la fel. Am facut ajustari si adnotari si tot s-a intors. Este decizia Ministerului care nu doreste sa se faca aceasta majorare” a fost mesajul clar al lui Aurel Radu, conform economica.net.

Directorul Metrorex a subliniat ca subventia de la bugetul de stat a scazut si compania are nevoie de 123 de milioane de lei pentru a-si acoperi cheltuielile pe 2014. Se propusese majorarea pretului calatoriei inca de la 1 ianuarie, dar aceasta varianta este refuzata de Ministerul Transporturilor.

In aceste conditii, Aurel Radu a precizat ca ramane ca reprezentantii Metrorex sa gaseasca alte solutii pentru majorarea veniturilor.

Conform scenariului imaginat initial de cei de la Metrorex, o cartela cu doua calatorii ar fi trebuit sa ajunga la 5 lei, in loc de 4 lei cat este in prezent, o cartela cu 10 calatorii ar fi trebuit sa ajunga la 20 de lei, in loc de 15 lei cat este in prezent, iar un abonament lunar ar fi trebuit sa coste 65 de lei, cu 15 lei mai mult fata de pretul actual.

author avatar
Cristi Ionita
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger