AcasăNewsVeșnicul Trump Ademenitorul: Ieri expulza milioane dintre ei, azi „îi adoră pe...

Veșnicul Trump Ademenitorul: Ieri expulza milioane dintre ei, azi „îi adoră pe imigranți!”  

 

Preşedintele american, care şi-a lansat marți oficial campania pentru realegerea sa, încearcă să ademenească electoratul hispanic. El a declarat la canalul american hispanofon Telemundo: „Îi ador pe imigranţi”, informează AFP.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> președintele republican al Statelor Unite SUA Sursa foto Twitter

Acuzat de la începutul discuţiei de către jurnalistul care îi lua interviul că este „foarte dur cu imigranţii”, preşedintele american l-a întrerupt fără să stea pe gânduri: „Vreţi să spuneţi „imigranţii ilegali”, deoarece am fost foarte bun cu imigranţii. Îi ador pe imigranţi. Această ţară se bazează pe imigranţi”, a insistat Trump, spunând chiar că vrea mai mulţi imigranţi, pentru a ocupa numeroasele locuri de muncă din industrie pe care el susţine că le-a readus în SUA de la alegerea sa în funcţie în 2016.

În cadrul primului său interviu la o televiziune hispanofonă, Trump a subliniat că rata şomajului în rândul hispanicilor n-a fost niciodată atât de scăzută în istoria ţării şi că popularitatea sa în rândul lor a crescut cu 17%.

Motivul? „Pentru că sunt dur la frontieră. Hispanicii vor fermitate la frontieră”, a declarat miliardarul. „Ei nu vor oameni care vin să le ia locurile de muncă. Ei nu vor să vină infractori, deoarece ei înţeleg frontiera mai bine decât oricine altcineva”, a declarat Trump.

Întrebat despre una dintre postările sale pe Twitter de la începutul săptămânii, în care el promitea că va expulza „milioane de străini ilegali”, Trump a răspuns că „mulţi dintre ei” nu sunt neapărat originari din America Latină, ci şi din „China şi alte locuri din lume pe care nici nu ni le putem imagina”.

Latinos for Trump

Salutând eforturile întreprinse în ultimul timp de către Mexic pentru oprirea imigraţiei clandestine cu destinaţia SUA, Trump crede că fermitatea sa faţă de Cuba şi Venezuela îi va asigura în simpatia electoratului hispanic. „Ne vom ocupa de Cuba cum trebuie, nu la modul cum a făcut Obama, care a fost un dezastru”.

Presa internațională mai notează că vicepreşedintele american Mike Pence va merge marţi în Miami, unde trăiesc numeroase persoane de origine cubaneză, pentru a lansa „Latinos for Trump”, un grup de sprijin al comunităţii hispanice faţă de preşedinte.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc