AcasăNewsVerificari la un spital craiovean, dupa decesul a doi pacienti

Verificari la un spital craiovean, dupa decesul a doi pacienti

Problemele constatate in ultima vreme in spitalele autohtone par sa nu se mai termine.

De aceasta data este vorba despre cazul celor doua decese inregistrate in cazul unor persoane care fusesera supuse unor operatii de micsorare a stomacului, realizate la Spitalul de Urgenta Craiova.

Urmare a acestei situatii nedorite, din directia Ministerului Sanatatii aflam, vineri, ca saptamana viitoare va incepe o verificare la unitatea medicala, de care se va ocupa Corpului de Control al MS, odata ce ministrul Voiculescu a cerut acest lucru. Totodata, Inspectia Sanitara a sesizat Colegiul Medicilor si Agentia Medicamentului pentru a analiza cazul de fata.

Lucrurile stau astfel: in mai acest an, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova s-au facut 9 operatii, la pacienti diagnosticati cu obezitate morbida, operatii la care au participat doi doctori francezi specializati in domeniul amintit. Despre aceste interventii chirurgicale, MS mentioneaza, in comunicatul remis presei, faptul ca erau „fara aprobare temporara sau ocazionala de prestare de servicii medicale în România de la Colegiul Medicilor”, dar si ca „raspunderea pentru obtinerea aprobarilor, respectiv pentru documentatia aferenta dispozitivelor medicale apartine Spitalului Judetean, nu medicilor din Franta”.

Din pacate, doua persoane din randul celor operate au pierit, una dintre ele in cursul acestei zile. Este vorba despre un barbat in varsta de 43 de ani, care fusese operat pe 27 mai si ulterior externat, gasindu-si sfarsitul la domiciliul sau. In cazul celuilalt pacient, un barbat in varsta de 47 de ani, decesul a fost inregistrat pe 6 iulie. Ar mai fi de precizat ca, din cate anunta aceeasi sursa, alte doua persoane din randul celor 9 operate au ajuns din nou pe mana medicilor, dupa ce fusesera externate, oamenii fiind si acum in grija specialistilor.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger