AcasăNewsVerificari la Timisoara. Ceferisti banuiti de furt de combustibil

Verificari la Timisoara. Ceferisti banuiti de furt de combustibil

O actiune de proportii a oamenilor legii desfasurata incepand din aceasta dimineata vizeaza mai multi angajati ai CFR, suspectati ca ar fi sustras combustibil, mai precis motorina.

UPDATE: Si procurorii DIICOT au facut precizari in privinta acestor perchezitii desfasurate incepand cu primele ore ale zilei, de catre reprezentantii Serviiului Teritorial Timisoara. Au fost 47 de verificari, atat in Timis, cat si in Casar-severin, actiunea avand drept scop „destructurarea unui grup infracţional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de delapidare cu consecinte deosebit de grave, complicitate la  delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals”, din cate anunta anchetatorii, care vorbesc despre un prejudiciu estimat pana la aceasta data la aproape patru milioane de lei si despre 44 de suspecti in cazul de fata.

Din comunicatul DIICOT rezulta faptul ca „incauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2010 si pana in prezent, la nivelul Depoului de Locomotive Timisoara, s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop insusirea si sustragerea combustibilului din gestiune, in baza unui plan infractional foarte bine conceput, cu roluri clar definite pentru fiecare dintre membrii gruparii”, dar si ca „grupul infractional organizat s-a constituit in jurul persoanelor cu atributii de conducere, organizare si control din cadrul Depoului de Locomotive Timisoara, respectiv  seful unitatii, adjunctul sefului de unitate, contabila sefa, gestionarul sef, si liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotive Timisoara,  suspectii avand sarcini si roluri clar definite in cadrul gruparii”.

Totodata, se mentioneaza ca suspectii „coordonau activitatea de sustragere a unor cantitati uriase de motorina din gestiunea unitatii, prin diferite manopere dolosive, acoperite scriptic prin evidentierea in documentele unitatii a unor consumuri de combustibil mai mari decat cele reale, manopere care permiteau insusirea si sustragerea  surplusului ramas in gestiune”, dar si ca „in aceasta activitate, au fost atrasi de-a lungul timpului marea majoritate a angajatilor Depoului de Locomotive Timisoara care isi aduceau aportul la activitatea infractionala in functie de pozitia ocupata in cadrul unitatii. La grupul infractional constituit piramidal, au aderat administratorul unei societaţi comerciale ce functioneaza ”clandestin” langa rezervoarele principale ale Depoului de Locomotive Timisoara precum si alte doua persoane care aveau rolul de a valorifica combustibilul sustras”.

––––––

Este vorba despre o actiune desfasurata de catre procurorii DIICOT, la care, din cate anunta chiar reprezentantii CFR Calatori, participa si reprezentanti ai Politiei Transporturi Feroviare.

Din cate se mentioneaza intr-un comunicat al companiei de cai ferate, chiar reprezentantii acesteia ar fi initiat aceste verificari, „cu mai mult timp in urma”, avand drept scop oprirea a ceea ce ei numesc a fi furturi de combustibil.

In vizorul oamenilor legii au intrat mai mulre persoane care lucreaza la CFR Calatori – printre ei atat mecanici de locomotiva, cat si sefi- fie de sindicat, fie de tura sau chiar de depou.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger