AcasăNewsVerificari la MS si la patru spitale din Capitala

Verificari la MS si la patru spitale din Capitala

O noua actiune de control in privinta dezinfectantilor folositi in spitale.

UPDATE 2: Dacian Ciolos a facut cateva precizari, la plecarea de la sediul Ministerul Sanatatii, in privinta situatiei dezinfectantilor, amintind din capul locului faptul ca a avut o noua discutie cu cei din conducerea Ministerului Sanatatii, mai exact cu secretarii de stat, in cadrul cereia s-a analizat inclusiv modul in care s-au pus in practica masurile luate luni, in aceasta chestiune.

Premierul a anuntat, totodata, ca se vor face teste de sanitatie incrucisate, ca vor trimite la Parchet concluziile controlului Inspectiei Sanitare de Stat, dar si faptul ca se pregateste o schimbare la nivelul achizitiei de biocide. „Pana la sfarsitul saptamanii viitoare vom veni cu proceduri noi legat de achizitie publice ale biocidelor”, a precizat primul-ministru.

UPDATE: „In data de 13.05.2016, Corpul de control al primului-ministru desfasoara o actiune de control inopinata la sediul Ministerului Sanatatii si la patru spitale din Bucuresti (Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Universitar Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan si  Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti), in temeiul Ordinului nr. 61/29.04.2016, cu preluarea documentelor aferente tuturor aspectelor legate de obligatiile unitatilor sanitare publice cu paturi aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, in ceea ce priveste achizitionarea de produse biocide”, se mentioneaza intr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

––

De aceasta data verificarile se fac chiar din directia Corpului de control al primului-ministru si vizeaza atat Ministerul Sanatatii, in fruntea caruia se afla, interimar, chiar premierul Ciolos, cat si la patru unitati spitalicesti din Bucuresti. Acestea ar fi Spitalele Clinice de Urgenta Floreasca, Universitar si Sfantul Ioan, toate trei aflate pe lista celor 50 de spitale in care s-au gasit ‘probe neconforme’ in privinta verificarilor facute referitor la dezinfectantii folositi, dar si Spitalul de Arsuri, aflat in sectorul 1 al Capitalei.

Toate aceste controale vizeaza inscrisuri privitoare la achizitiile de biocide (substante menite sa distruga microbii-n.r).

Despre aceste verificari inopinate s-a aflat chiar in ziua in care din directia Parchetului General am fost informati despre faptul ca in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale s-a dispus inceperea urmaririi penale in cazul unei persoane juridice, respectiv a societatii comerciale Hexi Pharma, masura vizand urmatorul aspect: „participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor”.

author avatar
Cristina Stefan
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger