AcasăNewsVerificari la hoteluri, intr-un dosar in care prejudiciul se apropie de 10...

Verificari la hoteluri, intr-un dosar in care prejudiciul se apropie de 10 milioane de euro

Cativa „vizitatori” cu totul neasteptati au venit, inca de la primele ore ale zilei de miercuri, la mai multe hoteluri din tara. Este vorba despre politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice si de la Operatiuni Speciale, din cadrul IGPR, coordonati de un procuror de la Parchetul General.

Motivul pentru care reprezentantii legii au iesit pe teren, oprindu-se , conform Europa FM, inclusiv la hoteluri de pe raza statiunilor Mamaia si Olanesti, este acela ca se fac verificari intr-un dosar cu un prejudiciu considerabil – de aproape 10 milioane de euro, in care politistii au suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de evaziune si spalare de bani.

Pe langa cele 16 perchezitii, care se fac inclusiv in Capitala, dar si pe raza judetelor Constanta si Valcea, la persoane fizice si juridice, din cate s-a anuntat din directia IGPR, in cazul de fata vor avea loc si audieri, in acest sens fiind pregatite nu mai putin de 9 mandate de aducere.

Politistii au anuntat ca, din cercetarile facute pana la aceasta data „a reiesit ca, in perioada 2006–2016, administratorii a 10 societati comerciale din judetele Valcea si Constanta ar fi operationalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obtinut foloase in mod ilegal. Astfel, prin diminuarea obligatiilor fiscale, dar si prin achizitionarea de active la preturi subevaluate ori prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive semnificative, pentru cresterea nereala a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat in conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat”.

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger