AcasăNewsVergil Chiţac, primarul Constanţei, se apără, în faţa dezastrului de la spital:...

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, se apără, în faţa dezastrului de la spital: „Au avut tot ceea ce a fost nevoie”

vergil chitacVergil Chiţac, primarul Constanţei, se apără, în faţa dezastrului de la spital: "Au avut tot ceea ce a fost nevoie"

Primarul din Constanța, Vergil Chiţac, a vorbit despre starea spitalului unde au murit 7 oameni, în urma incendiului de vineri. Edilul a dat asigurări că unitatea spitalicească se afla în condiţii bune.

Totuşi, Chiţac a admis că au fost găsit, în februarie, câteva nereguli la spital, dar tot el precizează că problemele fuseseră rezolvate.

Primarul Constanţei spune că a suplimentat puterea electrică

Spitalul a cărei Secţie ATI a luat foc vineri, 1 octombrie, a fost verificat ultima oară în luna februarie. Reprezentanţii ISU spun că au fost depistate nereguli.

Comandantul ISU Dobrogea a confirmat faptul că la controlul efectuat în luna februarie 2021 la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au fost depistate mai multe nereguli.

Au avut tot ceea ce a fost nevoie de la alimente până la alimentare cu energie electrică, oxigen. Anul trecut, pentru că a fost necesar oxigen, am mai cumpărat în plină iarnă o butelie de oxigen ca să avem în tot spitalul, că iniţial era doar la ATI.

Am suplimentat puterea electrică cu ajutorul ENEL-ului, de la 65 la 105 kilowatti tocmai ca să nu fie probleme.

ISU a venit în control, a constatat anumite nereguli, orice control constată nereguli, a lăsat o fişă, spitalul şi-a făcut un plan de remediere a acestora şi a trimis toate documentele către ISU”, a Vergil Chiţac.

Şeful ISU nu a ştiut să precizeze ce fel de nereguli au fost constatate, dar a spus că deficienţele trebuiau remediate până la finalul acestui an.

author avatar
Andrei Ștefan