AcasăNewsVerdictul in cazul referendumului ar putea fi amanat, din nou

Verdictul in cazul referendumului ar putea fi amanat, din nou

Decizia in cazul demiterii lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei ar putea sosi la o data ulterioara, un judecator CCR anuntand ca este posibila amanarea unei decizii a Curtii Constitutionale.

Raspunsul in cazul validarii ori invalidarii referendumului din 29 iulie, privind demiterea lui Traian Basescu, ar putea fi amanat, din nou, Tudorel Toader, judecator CCR, anuntand ca este posibil ca verdictul Curtii Constitutionale sa nu fie dat astazi.

„E posibil. Sa asteptam sedinta si vom vedea ce decizie va fi luata”, a declarat acesta ca raspuns la intrebarile jurnalistilor.

Totodata, magistratul CCR nu a anegat nici posibilitatea ca verdictul CCR sa fie luat cu o majoritate de doar cinci la patru, desi judecatorii Curtii anuntasera anterior ca decizia va fi luata cu o majoritate de doua treimi, respectiv sase la trei.

Initial decizia privind validarea ori invalidarea referendumului a fost anuntata pentru data de 12 septembrie. Ulterior, judecatorii CCR au decis ca devanseze data la care vor anunta verdictul, acerta urmand sa fie luat pe 31 august.

La cererea presedintelui suspendat, Curtea Constitutionala a decis ca raspunsul in cazul referendumului sa fie dat pe 21 august.

author avatar
Ionut Zgimbau
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger