AcasăNewsVerdict in dosarul CAROM: Tender – 12 ani si 7 luni de...

Verdict in dosarul CAROM: Tender – 12 ani si 7 luni de inchisoare, Iancu – 14 ani

Curtea de Apel Bucuresti a pus punct, ieri, unuia dintre cele mai lungi procese din Romania. Cu oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu in prim-plan, acuzati de inselaciune si spalare de bani, dosarul CAROM Onesti a fost intocmit si deferit Justitiei de Alina Bica, sefa DIICOT la acea vreme. Cu fix o zi inainte ca faptele de inselaciune sa se prescrie, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani si 7 luni de inchisoare, iar Marian Iancu va executa 14 ani de puscarie.

Fostii parteneri de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu (foto) se vor regasi dupa gratii

Verdictul judecatorilor CAB este definitiv si executoriu. In plus, magistratii au mai decis condamnarea lui Toader Gaurean la noua ani si zece luni de inchisoare cu executare. De asemenea, instanta a impus ieri si plata prejudiciului – peste 43 de milioane de euro, mentinand sechestrul pe multe bunuri ale acuzatilor si extinderea acestei masuri asupra altor bunuri ale acestora.

Tender, incarcerat

Ovidiu Tender

Ovidiu Tender, care a fost aparat in acest proces de avocati luxemburghezi, urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce instanta trimite Politiei mandatul de executare a pedepsei. Marian Iancu se afla in inchisoare, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, in 14 octombrie 2014, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca „Rafo”. In acest dosar, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost trimisi in judecata in 2006, rechizitoriul fiind intocmit de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, trimisa recent in judecata, in stare de arest, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat. Tender si Iancu sunt acuzati ca au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onesti si au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, suma stabilita la nivelul anului 2003. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan.

 

author avatar
Andrei Coman
558 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger