AcasăNewsVerdict final pentru Hosni Mubarak: Condamnat la inchisoare pe viata!(VIDEO)

Verdict final pentru Hosni Mubarak: Condamnat la inchisoare pe viata!(VIDEO)

(foto: econtext.ro)

Verdictul final al lui Hosni Mubarak, fostul presedinte egiptean, este inchisoarea pe viata. Mubarak a sosit sâmbătă dimineaţă cu elicopterul la tribunal pentru a primi verdictul în procesul său privind uciderea unui numar de 850 de manifestanţi şi acte de corupţie.

foto: econtext.ro

Acuzarea a cerut pedeapsa cu moartea împotriva lui Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani. Mubarak a fost primul dintre liderii înlăturaţi de la putere in „primăvara arabă”. Fostul presedinte egiptean, care purta ochelari fumurii şi era întins pe o targă din cauza stării sale de sănătate, a rămas impasibil de-a lungul şedinţei, chiar si la aflarea verdictului.

In cursul dimineţii de sâmbătă, fiii săi, Alaa şi Gamal, precum şi fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate, au fost judecaţi, potrivit agenţiei oficiale Mena. Faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii lui Mubarak, Alaa şi Gamal, s-au prescris, prin urmare judecătorul nu a pronunţat nicio condamnare împotriva celor doi.[youtube]47naK6H5Hlo[/youtube]

Tribunalul trebuie să anunţe dacă fostul preşedinte Mubarak este găsit vinovat de moartea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei populare care a dus la înlăturarea sa de la putere anul trecut. Adli şi cei şase foşti colaboratori ai săi sunt judecaţi pentru acelaşi motiv.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger