AcasăNewsVerdict crunt al unui profesor roman, despre sistemul de invatamant: "Studentii sunt...

Verdict crunt al unui profesor roman, despre sistemul de invatamant: „Studentii sunt mai prosti decat elevii”

Dan Ungureanu, profesor al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, a ajuns la o concluzie trista si crunta despre invatamantul romanesc.

Acesta sustine ca, in Romania, „studentii sunt mai prosti decat elevii”, bazandu-se pe ideea ca „in cazul elevilor de liceu inca se mai poate reglementa situatia, profesorii pot lasa elevi repetenti”.

Totul a pornit de la un test pe care Dan Ungureanu l-a aplicat studentilor sai din anul III al Facultatii de Litere, sectia Romana-Engleza. Acesta le-a cerut studentilor sa comenteze, in engleza, un poem englez din secolul XIX, iar 75% dintre studenti nici macar nu au reusit sa numeasca vreun poet englez din secolul XIX.

Ba chiar profesorul a ramas socat de greselile in romana facute de studentii sai, care folosesc cuvinte precum „obijnuit”, in loc de „obisnuit”, sau „propiu”, in loc de „propriu”.

Intr-un text publicat pe capitalismpepaine.com, Dan Ungureanu sustine ca „in Romania zilelor noastre reusesc sa termine o facultate studenti care acum 15 ani nu aveau nicio sansa sa treaca de examenul de admitere”. In plus, profesorul anunta ca le-a cerut celor 60 de studenti ai sai referate si s-a terminat doar cu 20, dintre care majoritatea copiate integral de pe un site de specialitate.

In aceste conditii, Dan Ungureanu nu este mirat ca Universitatea Bucuresti, considerata cea mai buna din Romania, ocupa locul 500 intr-un top al celor mai bune universitati din lume, fiind depasita de institutii de invatamant din Africa de Sud, Bangladesh, Kazahstan sau Sri Lanka.

Iar perspectivele sunt sumbre, profesorul sustinand ca in viitorul foarte apropiat Universitatea Bucuresti va fi exclusa din top 500 cele mai bune universitati din lume, liceenii romani care ajung sa participe la Olimpiade Internationale se vor inscrie exclusiv la universitati din strainatate, iar analfabetismul inregistrat la studentii de la universitatile din Romania va creste alarmant de mult.

author avatar
Cristi Ionita
897 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger