AcasăNewsVenezuela! Trei generali din fortele aeriene, arestati si acuzati de lovitura de...

Venezuela! Trei generali din fortele aeriene, arestati si acuzati de lovitura de stat!

Trei generali ai fortelor aeriene din Venezuela, suspectati ca au vrut sa conduca actiuni “impotriva Guvernului”, au fost arestati la ordinul direct al presedintelui Nicolas Maduro. Potrivit liderului de la Caracas, militarii de rang inalt puneau la cale o lovitura de stat.

Anuntul arestarii celor trei generali ai fortelor aeriene a fost facut de presedintele Nicolas Maduro, in contextul protestelor care tin de mai bine de sase saptamani, scrie “Le Monde”.

“Am arestat trei generali ai fortelor aeriene care erau implicati intr-o ancheta (…) trei generali care urmareau sa se impotriveasca guvernului legitim constituit”, a afirmat liderul de la Caracas, in timpul unei reuniuni a ministrilor de externe din cadrul UNASUR, care a avut loc in capitala Venezuelei.

Generalii arestati au fost interceptati cu ajutorul unor agenti sub acoperire, care au raportat informatiile obtinute comandantului suprem. Toti cei trei generali au fost deja dusi in instanta, unde vor fi judecati de catre magistrati militari, a sustinut Maduro, care a precizat ca prin desconspirarea acuzatilor a fost “evitata tentativa unei lovituri de stat”.

Presedintele Venezuelei nu a oferit detalii suplimentare despre “legaturile” celor acuzati.

“Grupul arestat are legaturi directe cu anumite parti ale opozitiei si spuneau ca aceasta va fi saptamana decisiva. Este un razboi psihologic”, a adaugat Nicolas Maduro.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger