AcasăNewsVenezuela se aliaza cu Iranul impotriva “nebuniei imperialiste”

Venezuela se aliaza cu Iranul impotriva “nebuniei imperialiste”

Chavez si Ahmadinejad sunt si tovarasi de arme impotriva imperialistilor

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad se afla in vizita de lucru in Venezuela, unde “fratele sau” Hugo Chafez l-a asigurat de tot sprijinul.

Chavez si Ahmadinejad sunt si tovarasi de arme impotriva imperialistilor

Ahmadinejad se afla intr-un tur prin tarile din America Latina, care se lupta de multa vreme cu amestecul SUA in treburile lor interne, sperand sa obtina un “lant de aliante”.

Impreuna in fata “fortei teribile”

De departe, cel mai important aliat este Venezuela, tara care se afla pe locul 11 in topul tarilor producatoare de petrol, Iranul ocupand locul 4. Si in ceea ce priveste rezervele de aur, care sa le permita sa scoata dolarul de pe pietele lor, cele doua tari sunt apropiate, Venezuela situandu-se pe locul 4, iar Iranul pe 6. Venezuela si Iranul au acorduri economice in valoare totala de aproximativ cinci miliarde de dolari. Presedintele venezuelean Hugo Chavez l-a asigurat pe Ahmadinejad ca vor actiona impreuna “cu scopul de a frana nebunia imperialista care se dezvolta astazi mai mult ca niciodata, cu o forta teribila, amenintatoare”, inclusiv militar.

Moscova si Teheranul au renuntat la dolar

Ambasadorul Iranului in Rusia, Seyed Reza Sajjadi, a anuntat ca Teheranul si Moscova au renuntat la dolar in tranzactiile economice dintre cele doua tari, inlocuindu-l cu moneda nationala, rialul, respectiv rubla. Sajjadi a specificat ca propunerea a venit din partea presedintelui rus Dmitri Medvedev, la intrunirea de la Astana a Organizatiei pentru Cooperare Shanghai. De aceea, Rusia a anuntat ca este impotriva sanctiunilor pe care Consiliul de Securitate al ONU le-a impus Bancii Centrale a Iranului. Iranul a renuntat la dolar si in tranzactiile cu India, China si Japonia.

author avatar
Adina Mutar
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger