AcasăNewsVenezuela indurerata! Sapte zile de doliu dupa moarte lui Hugo Chavez!

Venezuela indurerata! Sapte zile de doliu dupa moarte lui Hugo Chavez!

Presedintele venezuelean Hugo Chavez, care a murit marti, va fi expus incepand de miercuri in holul Academiei Militare din Caracas, urmand sa fie inmormantat vineri.

Incepand de marti, Guvernul Venezuelei a decretat „7 zile de doliu oficial”, iar activitatile publice si private de miercuri vor fi suspendate.

„Funeraliile si omagiul postum (vor avea loc, n.r.) in camera mortuara din holul Academiei Militare  miercuri, joi si vineri”, a precizat ministrul venezuelean de Externe Elias Jaua, insa nu a precizat si unde va fi inmormantat presedintele.

Totodata si Cuba si Ecuador au decretat 3 zile de doliu national in memoria lui Chavez. Presedintele venezuelean „l-a insotit pe Fidel Castro ca un adevarat fiu”, potrivit Guvernului Cubanez.

In cursul diminetei de miercuri, trupul neisufletit al lui Hugo Chavez a fost tranferat la Academia Militara, a precizat ministrul venezuelean, fara sa mentioneze si traseul cortegiului funerar.

Liderii tarilor din intreaga lume au transmis mesaje de condoleante poporului venezuelean pentru pierderea sa.

„In acest moment dificil, dupa moartea presedintelui Hugo Chavez, Statele Unite reafirma sustinerea pentru poporul din Venezuela si interesul dezvoltarii unor relatii constructive cu Guvernul de la Caracas. In momentul in care Venezuela incepe un nou capitol al istoriei, Statele Unite continua sa sustina politici favorabile principiilor democratice, statul de drept si respectarea drepturilor omului”, a declarat liderul de la Casa Alba.

Dupa decesul lui Hugo Chavez, Venezuela a anuntat alegeri prezidentiale anticipate in urmatoarele 30 de zile. Potrivit ministrului de externe, Elias Jaua, vicepresedintele Nicolas Maduro va prelua interimatul, el fiind si favoritul cursei.

author avatar
Alina Costache
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger