AcasăNewsVenezuela in bezna

Venezuela in bezna

De patru zile, pana de curent de la hidrocentrala Guri, care furnizeaza 80% din necesarul tarii, a provocat haos si moartea a 15 pacienti dependenti de dializa. Presedintele socialist Nicolas Maduro spune ca un nou atac „cibernetic” ar fi impiedicat restabilirea electricitatii, expertii denunta lipsa de investitii din partea guvernului in intretinerea infrastructurii, iar opozantul Juan Guaido isi cheama partizanii la un mars national pentru a forta plecarea liderului de la Caracas.

Tara cu doi presedinti in pana de curent si solutii

„Situatia persoanelor cu insuficienta renala este foarte dificila, critica, este vorba despre 95% dintre unitatile de dializa, care ar putea ajunge la 100% in prezent, paralizate din cauza lipsei de electricitate. Am inregistrat 15 decese din cauza absentei dializei.

Noua dintre aceste decese au fost inregistrate in statul Zulia, doua in statul Trujillo si patru la spitalul Perez Carreno din Caracas”, a declarat pentru AFP Francisco Valencia, director al Coalitiei organizatiilor pentru dreptul la sanatate si viata (Codevida). Valencia a avertizat  ca pana de curent in continuare „ar putea conduce la moartea a mai mult de 10.200 de pacienti”, dar si ca lipsa generatoarelor electrice in spitale afecteaza sute de pacienti.

Razboiul electricitatii

“Avansasem la aproape 70% (in restabilirea electricitatii) cand, la jumatatea zilei, am primit un nou atac cibernetic vizand una din sursele de energie care functiona perfect. Asta a anulat tot ce realizasem”, a spus Nicolas Maduro in fata simpatizantilor  reuniti la Caracas. Liderul chavist l-a acuzat pe Guaido de sabotaj  si l-a acuzat ca pregateste o lovitura de stat cu ajutorul Statelor Unite.Simultan, Juan Guaido a lansat miilor de sustinatori un apel la un mars asupra capitalei, repetand ca este pregatit sa autorizeze o interventie militara straina.   „Articolul 187, atunci cand va sosi momentul”, a spus presedintele autoproclamat, referindu-se la Constitutia Venezuelei care autorizeaza „misiuni militare venezuelene in exterior sau straine in interiorul tarii”. “Le cer oamenilor din Venezuela sa iasa la demonstratiile impotriva regimului corupt si incompetent care ne-a lasat tara in intuneric. Anunt un turneu, turneul meu si al tuturor deputatilor prin intreaga tara pentru a va face sa veniti definitiv la Caracas”, a declarat Guaido, urcat  cu un negafon in mana pe capota unui 4×4. Vom anunta data la care cu totii impreuna ne vom indrepta spre Caracas”, a adaugat  opozantul in varsta de 35 de ani. „Interventie! Interventie!”, a scandat multimea in cor, alaturi de „Miraflores, Miraflores!”, cu referire la palatul prezidential ocupat in prezent de Maduro. Curentul s-a intrerupt la Caracas joi, la ora locala 16.50 (22.50, ora Romaniei), afectand toate cartierele  si serviciile capitalei.

author avatar
Andrei Coman
862 afisari

5 COMENTARII

  1. E o prostie in zone calde. de curent tine ventilator, aer conditionat, pomparea de apa industriala sau potabila, informatia, sanatatea special urgente, frigider, orientare habitala si stradala instrumentar bucatarie, alarme, detectii etc.
    Centralele nu pot atacate informatic ca nu sunt logate la net. Ele pot fi oprite sau nu din interior cu o simpla maneta. Asta urmareste probabil o revolta spontana.

    • Poate fi atacata,depinde cine le-a furnizat echipamentele.De obicei sunt atacate de virusi latenti nedetectabili de solutiile curente care cauta in retea diverse componente hardware.Reteua nu trebuie legata la internet,maneta de care vorbesti este o componenta hardware.

      • Tu faci referire la Estera din Iran.. Ala trebuie predefinit si infiltrat. Nu exista latenta predefinita iar fara spioni nu poti opri deci cate centrale 100 de spioni exclus.iar cade impulsul electromagnetic ala cade 30 min nu 3 zile… Cred in Sancio mai dihai.

  2. Prima data a fost izolata prin sanctiuni date in mod gradat,dupa care au fost recrutati multi lasi,tradatori deveniti mercenari,acum au trecut la sabotaje,tot prin mercenari.Reteta se stie de milenii,asa ca aceasta tara nu va avea scapare,va deveni din nou o colonie bine stapanita.Priviti la noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger