AcasăNewsVenezuela: CHAVEZ, imbalsamat "pentru eternitate". Zeci de lideri ai lumii, la ceremonia...

Venezuela: CHAVEZ, imbalsamat „pentru eternitate”. Zeci de lideri ai lumii, la ceremonia funerara (VIDEO)

(foto: Agerpres)

Funeraliile presedintelui venezuelean Hugo Chavez au loc vineri. Se asteapta ca sute de mii de oameni si cel putin 30 de lideri mondiali sa asiste la ceremonia funerara. Chavez nu va fi inmormantat, ci trupul sau va fi imbalsamat si expus, intr-un sicriu de sticla, la Muzeul Revolutiei, din Caracas.

(foto: Agerpres)

Venezuela isi ia, vineri, adio de la cel care a a condus tara vreme de 14 ani. Ceremonia funerara va incepe in jurul orelor 17, ora Romaniei, la Academia Militara din capitala tarii, devenita in ultimele zile loc de pelerinaj, cel putin un milion de venezueleni trecand pe la catafalc, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Chavez.

[youtube]bgwVYH6EvmE[/youtube]

Mai multi lideri de state sunt asteptati sa asiste la ceremonia solemna – printre ei liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad si presedintele Cubei, Raul Castro. Nicolas Maduro, actualul vicepresedinte, cel care in aceasta seara va depune juramantul in calitate de lider interimar al Venezuelei, a anuntat ca trupul liderului de ca Caracas va fi imbalsamat, in asa fel incat sa ramana „pentru eternitate”, iar oamenii sa-l poata vedea la Muzeul Revolutiei.

Chavez va fi imbalsamat asemeni lui Lenin sau a lui Mao, a mai spus Maduro, citat de presa internationala. Liderul de la Caracas a murit marti, la varsta de 58 de ani, rapus de cancer. La scurt timp dupa ce s-a anuntat decesul presedintelui, venezuelenii au iesit pe strazile din capitala, cu steaguri in mana si fotografii cu chipul lui Chavez.

[youtube]oyTag4vCXj0[/youtube]

310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger