AcasăNewsVendeta americana: Doi politisti albi impuscati de un negru la New York

Vendeta americana: Doi politisti albi impuscati de un negru la New York

Doi politisti au fost impuscati mortal, sambata dupa amiaza, in masina lor, in cartierul Brooklyn. Agresorul, un negru de 28 de ani, s-a sinucis apoi. Primarul din New York a spus ca, anterior crimelor, asasinul a postat pe conturile de socializare comentarii ostile politiei.

Este prima data dupa 2011 cand politisti new-yorkezi sunt ucisi cu arme de foc. Tragatorul lasare anterior mesaje de razbunare pe Instagram pentru Eric Garner si Michael Brown, afro-americanii ucisi de politisti albi. Asasinul, identificat ca Ismaaiyl Brinsey (28 de ani), a tras mai multe focuri asupra politistilor care erau in masina lor, prin geamul din dreptul pasagerului, lovindu-i in cap. Urmarit de alti politisti, Brinsley s-a sinucis ulterior pe un peron de metrou. Inainte de a ajunge la New York, Brinsley a ranit-o grav pe prietena sa din Baltimore. Politisti din  diferite comisariate din New York au exprimat mesaje de condoleante pentru familiile victimelor, Rafael Ramos (40 de ani) si Wenjian Liu (32 de ani). Aceasta dubla crima a agravat si mai mult tensiunile intre politisti si primarul din New York, Bill de Blasio.

Obama condamna ”neconditionat” crimele

Presedintele SUA a condamnat ”neconditionat”, duminica, asasinatele din New York, survenite in contextul manifestatiilor repetate din metropola dupa recenta decizie a unui mare juriu de a nu-l inculpa pe un politist alb implicat in moartea unui afro-american, Eric Garner. ”Condamn neconditionat aceasta crima. Doi oameni curajosi nu se vor mai intoarce la familiile lor iar pentru aceasta nu exista nicio justificare”, a declarat Barack Obama. Primarul Bill de Blasio a denuntat crimele: ”Un asasinat care seamana cu o executie”, a spus el. ”Au fost impuscati fara avertisment, pur si simplu au fost asasinati”, a declarat si seful politiei din New York, Bill Bratton. El a precizat ca ucigasul lor, care nu ar avea nicio legatura terorista, venise din orasul Baltimore, la 300 de kilometri sud de New York. Dubla crima a socat orasul si pe cea mai importanta forta politieneasca a Statelor Unite, in conditiile in care alti doi politisti din New York au fost atacati , pe 24 octombrie,  de un barbat inarmat cu un topor. Unul dintre ei a fost grav ranit, iar altul a avut doar rani usoare, iar Bratton a vorbit la momentul respectiv despre un act de terorism.

author avatar
Tudor Borcea
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger