AcasăNewsVela vrea să înlăture orice urmă de dubiu. Ce i-a anunțat pe...

Vela vrea să înlăture orice urmă de dubiu. Ce i-a anunțat pe românii întorși în țară de Paști referitor la carantina „acasă”

La scurtă vreme după ce a anunțat semnarea unei noi ordonanțe militare, a 9-a, pe fondul recentei prelungiri a stării de urgență la nivel național, ministrul de Interne a adus în discuție apropiatele Sărbători și revenirea în țară, cu acest prilej, a românilor aflați dincolo ede granițe.

„Aș dori se mulțumesc celor din diaspora pentru că au înțeles că aceste sărbători la distanță reprezintă de fapt iubirea și grija față de cei dragi”, a ales să sublinieze, din capul locului, Marcel Vela.

În secunda următoare, ministrul a pus accent pe faptul că acei români care totuși se întorc din străinătate pentru a fi de Sărbători cu familia vor sta în carantină în locuri special amenajate. Dând de înțeles că încă sunt destule, deci nici gând să se apeleze încă la varianta B, cea a carantinării la domiciliu. „În această zi avem disponibile încă 13.254 de locuri libere în carantină. (…)Carantina la domiciliu este aplicabilă doar în ultima fază, situație în care nu este acum România. (…) Cei care au perceput că pot veni acasă de Paști că vor sta în izolare la domiciliu au perceput într-un mod sau într-o informare eronată”, a subliniat șeful de la Ministerul de Interne, într-o declarație făcută joi seară.

author avatar
Cristina Stefan
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger