AcasăNewsVela recunoaște că au existat și abuzuri în privința amenzilor date: "Că...

Vela recunoaște că au existat și abuzuri în privința amenzilor date: „Că ele se fac este un lucru evident”

În condițiile în care nu au fost deloc puține situațiile în care români din rândul celor care s-au trezit amendați în perioada stării de urgență au făcut publice – îndeosebi prin intermediul rețelelor de socializare – situații în care unii reprezentanți ai legii au făcut exces de zel când a venit vorba de dat sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse din cauza noului coronavirus, Marcel Vela a admis că au existat și abuzuri.

Ministrul de Interne a susținut, însă, că s-a luat măsuri să nu apară abuzuri. Dar și că a luat atitudine în cazul celor sesizate, pentru că, personal, nu le îngăduie. „Nu tolerez abuzurile. Chiar pe videoconferința organizată de către secretarul de stat care se ocupă de ordinea publică, cu toate armele din subordine și toți inspectorii județeni, li s-a atras atenția tuturor ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o, au constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile. Așadar, am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri”, a declarat Vela, luni, la RFI, înainte de a admite că astfel de situații au existat, și de a încerca să explice și de ce anume. „Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți oameni, sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt în operativ în teren, că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național și cei care au făcut abuzuri sau au greșit vor fi evaluați și profesional și disciplinar”, a afirmat ministrul de Interne.

Totodată, Marcel Vela a susținut că reclamațiile cu privire la eventuale abuzuri sunt supuse verificărilor. „Unde am fost sesizați că s-au făcut abuzuri se fac cercetări de către inspectoratele județene – fie că au fost amendați de Poliție sau de Jandarmerie, Poliția de Frontieră. Unde au fost abuzuri la Polițiile Locale am sesizat primăriile de care aparțin polițiile respective”, a declarat șeful MAI, pentru sursa citată.

sursa foto: Facebook/Marcel Vela

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger