AcasăNewsVela inventează strănutul penal

Vela inventează strănutul penal

Trăim în țara teatrului absurd. O adunătură de cetățeni ne demonstrează cum să pricep ei la treburile mersului înainte al națiunii. Ca și când n-ar avea altele de făcut, fiecare ce a învățat la școală, domnii aceștia se întrec în a ne scobi în nas cu bețigașul pentru a da statisticii rezultate care, oricum, pe noi nu ne mai interesează. Ne-am săturat de multă vreme să auzim „epidemia este atuncea când” și „covid înseamnă că”. Sau „să”.

Peste noapte, toți am devenit experți în strănutatul cu cotul la gură. Ni se țin prelegeri ample, ni se fac scheme sau demonstrații practice, dar nimeni nu este în stare să spună cum strănută unul cu mâinile amputate deasupra coatelor. Și nefericiți din ăștia sunt destui.

Infracțiunea de abureală nu se pedepsește?

O zi ai voie să mergi pe stradă cu mănuși, la libera ta alegere. A doua zi e obligatoriu, pentru că seara a venit un domn la televiziune și a vorbit două ore despre cât de parșiv e virusul, cum se lipește el de degete precum Iohannis de putere. Apoi, a treia zi, afli că mănușile sunt la fel de periculoase ca și mâinile, adună viruși pe ele ca românii sparanghelul ăla din poveste. Așa că, dezinfectarea este sfântă. Cu mănuși pe mâini sau sub ele? Și tot așa și cu spălatul cu săpun. Peste mănuși sau dedesubt? Ți se spune, apoi, că masca e bună pe stradă. Și obligatorie. Asta până când vine altul care zice că adună viruși și trebuie schimbată la două ore, deci trebuie înlocuită. Al treilea spune că masca nu are niciun efect, deci să nu o mai purtăm. Seara vine un domn, pare intelectual după cum ia octavele din priviri și cântă în la bemol minor, care ne lămurește. Dacă nu ai mască la metrou și strănuți, e caz penal. Adică ai dat cu virusul în popor și pușcărie scrie pe tine. Și dacă nu mergi cu metroul, unde strănuți? Și dacă nu ai nici coate, poți să strănuți în prealabil, înainte de intrare? Fie, dar dacă nici prealabil nu există, de ce nu se dă o ordonanță să se construiască? Poate așa se relansează și mica industrie, nu?

author avatar
Valentin Boeru
1.461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger