AcasăNewsVela, forțat să denunțe frăția salariilor de excelență

Vela, forțat să denunțe frăția salariilor de excelență

Pensia celor care au salarii de excelență crește cu peste 2.000 de lei

Sindicatele polițiștilor au început să facă presiuni asupra ministrului de Interne, Marcel Vela, pentru a distruge rețeaua de acordări discreționare a salariilor de excelență din sistem. Acestea acuză șefii din minister și din inspectorate că își împart banii între ei și că doar o mică parte ajunge la agenții care s-au remarcat în activitate.

Pensia celor care au salarii de excelență crește cu peste 2000 de lei

Ministrul Vela a fost somat de Sindicatul Polițiștilor ProLex să destructureze grupurile din conducerea sistemului care își acordă salariile de excelență fără niciun fel de drept. Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil care execută lucrări de excepție sau misiuni speciale, apreciate ca atare de către conducătorii acestora, se acordă o majorare de până la 50% calculată la solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază. Dreptul prevăzut poate fi acordat pentru cel mult 5% din numărul total de posturi prevăzute în statele de organizare, în limita a 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor, soldelor de comandă/salariilor de comandă și a indemnizațiilor de încadrare, cumulat pe total buget, pentru fiecare ordonator principal de credite. Problemele semnalate de sindicate sunt legate de faptul că șefii din minister și din inspectorate acaparează aproape tot bugetul alocat acestui drept, iar procentul din salariu, care formează, de fapt salariul de excelență, este mai mare în cazul celor cu funcții de conducere și al ofițerilor, față de cel al agenților de poliție. ”În cazul șefilor și al ofițerilor, procentul este de 50% din salariul de bază, care este destul de mare. Acest salariu de excelență se acordă pe o perioadă de șase luni, cu prelungire pe încă șase luni, adică este, practic, o majorare de salariu. Mai mult, acest salariu de excelență intră în calculul pensiei, care se mărește și ea cu același procent”, ne-a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.

La pălmașii din teritoriu ajunge doar 1%

Împărțirea salariilor de excelență se face în așa fel încât la ”pălmașii din teritoriu”, la care s-ar justifica acest drept, mai ajunge doar 1%, ne spune Vasile Lincu, președintele ProLex. ”O să-i cerem ministrului Vela să schimbe această situație, pentru că nu este corect ceea ce se întâmplă. Salariile de excelență nu au nicio legătură cu excelența. Acum ceva timp a fost un scandal la Alba, după ce am aflat că femeia de serviciu din inspectorat luase salariu de excelență. Nu se poate așa ceva. Trebuie reanalizată modalitatea de acordare a majorării salariale pentru lucrări de excepție, astfel încât procentul de 5% din numărul total de funcții prevăzute în ștatele de organizare, pentru care se acordă acest drept, să fie repartizat până la nivelul de ordonatori terțiari de credite. Totodată, vom cere ca procentul de 30%, 40%, respectiv 50% să fie acordat după anumite criterii obiective, adică rezultate profesionale deosebite, indiferent de funcțiile ocupate de beneficiari”, ne-a mai precizat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
12.808 afisari

19 COMENTARII

  1. Minsterul excelentei … la JIGODII si GUNOAIE… mai au niste substitute LOCALE! Si-au cules si racolat GUNOAIELE si le-au zburat prin job-uri in Uniunea Europeana… GUNOAIE racolate si promovate! … Programul KaKaT cu consiliere externa!

  2. Ministerul jegurilor si coruptilor. Numai incompetenti si spurcati de la nivel de sefi ! Nesimtiti puturosi, infractori notorii !

  3. La asta se adauga pensionarea la 29 de ani. Pai vrem un Caracal curat? Cu cine?

    • Ce zic eu, 29 ani, la 20-termina școală și ies la pensie. Li se da casa de vacanta, transport gratuit, tichete de vacanta și o blonda în fiecare luna. Pe bune?? Te-ai uitat în oglinda când ai zis asta??

  4. CEEA CE NU STIE SOCITATEA CIVILA ESTE FAPTUL CA ATAT PENSIILE NESIMTITE CAT SI SALARIILE DE EXCELENTA ALE TICALOSILOR sistemului SUNT CHELTUITE DIN ACEEASI PUNGA (cont) A M.A.I de unde sunt finantate SI actiunile operative ale structurilor de O.P. ALE ministerului inclusiv pt. armament, echipament , dotare tehnica etc ASEMENEA ANOMALII SE DATOREAZA MANAGEMENTULUI ticalos-DEFECTUOS MANIFESTAT DE IZMENARII MINISTERULUI INCEPAND CU PELIGRAD SI TERMINAND CU ACTUALII IMPOSTORI…….

    • Pai Peligrad si-a primit locul caldut de sef la logistica la Dgpi prin transfer ilegal si nepublic. Peligrad sotia i-a inventat ilegal un post de dr la medicina muncii sotiei celui care era sef resurse umane Dgpi

    • Partial adevărat ceea ce zici tu! Deci un fel de manipulare/dezinformare. Nu stiu daca exista o intentie în ceea ce spui sau nu dar tot dezinformare e. Peligrad Nu e decât un mic si neînsemnat funcționar. Sa il acuzi pe el ca e capul răutăților si sursa tuturor relelor în MAI e cam mult. Ai dreptate cu sursa pensiilor. În 2017 la rectificarea bugetară sau alocat un surplus de 100 de milioane pentru pensiile celor care au ieșit cu peste 100% din brut. Acolo a fost jaf. Doar cu surplusul ala de 100 de milioane se putea asigura un parc auto complet nou pentru poliția națională! Sau se putea asigura un nou sistem de armament și protecție balistica elaborată pe nivele pentru tot personalul MAI din operativ. Doar ca cei de la butoane, atât de dedicați patriei si serviciului au ales să își tragă caimacul, directionand banii din sectorul activ către cei din viitoarea rezervă înfloritoare. Cât nonsens si cata nemernicie în acești falși purtători de stindard al jertfei pe altarul patriei. În fapt niște hoți perversi, care au furat toată viața lor la adăpostul măștilor cinstei, onoarei și dedicației pentru țară, au dat un ultim tun fraierilor pe care i-au păcălit zeci de ani. Cei mai fraieri sunt cei care au rămas sa lucreze in marasmul lăsat de aceste gunoaie si pe bani mai puțini decât iau ei făcând nimic!! Cum poti motiva pe cineva sa mai lucreze sau sa rămână în activitate cand veniturile celor din rezerva sunt net mai consistente decât a celor activi. Sa nu rămânem cu ochii ațintiți în curtea instituțiilor statului, militare sau nelimitate, acestea au scopul de a servi interesului țării și a întregului popor, popor care plătește taxe pentru a li se asigura un mediu propice pentru dezvoltare si a viața cu perspective spre mai bine. Cetățeanul rămâne cel lăsat de izbeliște si fără nicio șansă spre un orizont mai sănătos. În cei 30 de ani de la lovitura de stat, dată mascat sub formă de revoluție, jigodiile care au dat lovitura de palat au cangrenat tot ce s-a făcut bine în țară în oglinda altor 30 de ani. Eugen Ionesco pleca în anii 40 din secolul trecut din țară afirmând că țara asta nu are nicio șansă să își mai revină. A fost un vizionar! Totul e putred! Si tu l-ai găsit pe bietul peligrad principalul vinovat de tot rahatul asta in care ne găsim. Cam multa importanță data unui neînsemnat… sunt atatea mizerii de spus despre ce si cum prin MAI incat nici nu are sens sa mai fie mentionate. Singura solutie ar fi DISOLUȚIA completă! Reconstrucția de la zero a tuturor institutiilor statului odata cu reconstructia societății civile și a mediului privat!

  5. NU MAI TINETI IN SISTEM PE CEI CE S AU PENSIONAT SI S AU REINCADRAT, SUNT SI PRIN JUDETE….

  6. Eliminarea salariilor de excelență ar aduce si bani la buget și liniște în sistem ,oricum se acordă lingailor și pupincuristilor.

  7. La miliție ca la miliție. Sa vedeți in in unitățile militare a MAI tunuri de genul ăsta. Acolo numai contabilii secretarele psihologii juriștii și alte parașute de genul ăsta au salariile de excelenta așa zise Oscar. Comandanții de unități vai mama lor fără o scoala de comanda considera unitățile srl personal.Auditul descoperă pagube de sute de milioane iar la consumul de carburanți și nimeni nu recuperează nimic.Militarii numai sunt militari li se cer sa fie doctoranzi etc.La baza pre
    gătirii militare stătea o data pregatirea sportiva tragerile în poligon pregătirea de specialitate.Azi peste 50/100 din personal nu își mai pot lua probele de sport 25/100 sunt scutiți medical 10/100 pupimcuristi goaze. Ce mai rămâne sunt slab foarte slab plătiți. Vela nu va putea face nimic.

    • cine i scuteste medical ? Medicii militari pensionari si reincadrati , fac si ei alte complectari de venituri…sunt tinuti degeaba , cadrele mai tot in reteaua ministerului sanatatii se trateaza

  8. Mai oamenii buni, vorbim de o organizatie sindicala care se dirijeaza in „luptatorul luminii” dar solicita in instanta de judecata o salarizare aferenta celor care pleaca in misiuni de mentinere a pacii in teatre de operatii pentru unii care au inregistrat doar hartii toata cariera lor … vezi exemplu dosar 43091/3/2018 la tribunalul Bucuresti … si atunci unde e „corectitudinea” pe care o afiseaza pentru fraieri aceasta organizatie? Cata duplicitate, cata prostie, cata „lupta de clasa” care nu face bine nimanui

  9. Amigu, în țărișoara asta lin curgătoare miliția este una din structurile de tip mafiot!!! Printre celelalte structuri cu iz puturos mafiotard. Neamul asta are o problemă în a trafica influenta. Ne-au îmbolnăvit fanarioții, turcii si… monarhiile, fiecare cu curvasarelile specifice.. regina, prințesa, …prima doamnă/prima curvă… cat infantilism si cata mizerie. A mai apărut și sindicatul, mot la rahat… future sounds good!

  10. ASA ZISU Salariu de Excelenta s-a inventat pentru cei care au inventii si au participat la operatiuni exceptionale de combatere a criminalitati nu pentru CURVE masculisne si feminine sau MAFIOTII S.O.P. ACesatea ar trebuie sa fie numarate pe degetele la o mana nu acordate pe spagi FARA NUMAR……..

  11. Dacă a cerut sindicatul Pro/st/Lex așa ceva, s-a rezolvat problema… Avem toată încrederea în contabilul Vasile Lincu. Sindicat ilegal de vameși corupți…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger