AcasăNewsVela: Cei care decid până când va fi sau nu va fi...

Vela: Cei care decid până când va fi sau nu va fi stare de urgență suntem noi, toți românii

După ce a precizat că se va emite o nouă ordonanță militară și că se vor anunța noi măsuri decise în privința Sărbătorilor Pascale, luate împreună cu Patriarhia Română, ministrul de Interne a făcut trimitere și la prelungirea stării de urgență la nivel național.

În așteptarea unei decizii în acest sens de la Cotroceni, având în vedere faptul că se încheie perioada de o lună în care a fost valabilă starea de urgență pe teritoriul României, iar președintele a anunțat încă de săptămâna trecută că e necesară prelungirea demersului, cu alte 30 de zile, Marcel Vela a fost întrebat, marți, despre faptul că se vehiculează o prelungire a acestei măsuri până în iunie. Jurnaliștii au vrut să afle de la ministru cât poate fi de valabilă o astfel de variantă. Iar oficialul guvernamental a răspuns că depinde de români cât timp va fi prelungită această stare de urgență. Și de felul în care sunt respectate măsurile luate de autorități împotriva răspândirii noului coronavirus. „Cine face estimări că va fi până în data de, până în luna X sau până în săptămâna Y sunt pure analize să spunem individuale, personale, estimări, calcule, evaluări. Cei care decid până când va fi sau nu va fi stare de urgență, până când vor fi sau nu restricții suntem noi, toți românii. Dacă suntem atenți unii cu alții, dacă respectăm măsurile pe care le anunțăm – să ne spălăm pe mâini 20 de secunde, sa păstrăm distanța socială, să purtăm mască, mănuși, să fim atenți cu cei în vârstă, cu cei bolnavi, atunci starea de urgență se reduce și măsurile se vor relaxa etapizat. Dacă noi nu respectăm aceste reguli (…) evident că nu vom putea spune gata, s-a terminat starea de urgență și noi suntem veseli și putem să tratăm indiferenți cazurile de boală, intervențiile medicale, necazurile din spitale”, a susținut Marcel Vela, aflat în județul Prahova.

Vă amintim că președintele Iohannis urmează să iasă cu o declarație de presă la ora 14, fiind așteptat un anunț în privința emiterii decretului de prelungire a stării de urgență.

277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger