AcasăNewsColoană de vehicule militare poloneze, filmate lângă Brăila! România, pregătiri de război?!...

Coloană de vehicule militare poloneze, filmate lângă Brăila! România, pregătiri de război?! – VIDEO

Vehicule militare străine, surprinse pe străzile din România! Imaginile au ajuns pe internet! Unde au fost filmate - VIDEO (sursa foto: captură video)

Imaginile momentului! O înregistrare video surprinde mai multe vechicule cu echipamente militare trecând pe străzi, în România!

O înregistrare făcută – din câte se poate observa din imagini – de un șofer oprit la semafor, într-o intersecție din România, s-a răspândit, joi dimineață, pe TikTok. Imaginile surprind în jur de 20 de vehicule militare.

Ar fi vorba despre o coloană de echipamente militare din Polonia. Filmarea, care circulă pe TikTok ar fi fost făcută lângă Brăila.

Discuții între oficialii români și polonezi pe teme de securitate și apărare

În urmă cu două zile, de la nivelul Ministerului Apărării Naționale, condus de către Vasile Dîncu, s-a anunțat că marți, 24 mai, au avut loc consultări în cadrul dialogului strategic româno-polonez pe problematica de securitate și apărare.

Delegația română a fost condusă de Iulian Fota, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, și Simona Cojocaru, secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, iar cea poloneză a fost condusă de Marcin Przydacz, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, și Marcin Ociepa, secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale – din câte s-a transmis de la MApN.

Ce s-a discutat despre Flancul Estic

„România și Polonia sunt parteneri strategici și aliați, puternic legați prin experiențe istorice de prietenie strânsă și prin apartenența activă la NATO și UE, precum și prin prezență militară reciprocă pe teritoriile celor două țări în contextul prezenței înaintate aliate. (…)
România și Polonia și-au reconfirmat sprijinul fără echivoc în fața agresiunii brutale și ilegale a Rusiei. Discuțiile s-au concentrat pe sprijinul suplimentar pentru Ucraina, întărirea sancțiunilor la adresa Rusiei, precum și pe pașii necesari pentru consolidarea substanțială pe termen lung a posturii NATO pe Flancul Estic, cu obiectivul tranziției de la Prezența

Înaintată la Apărarea Înaintată, inclusiv prezență permanentă, exerciții, echipament pre-poziționat și acces la combustibil, în perspectiva Summitului NATO de la Madrid”, s-a transmis, între altele, într-un comunicat al MApN.

author avatar
Andrei Coman