AcasăNewsVechea garda din PDL coace un cutremur in vara

Vechea garda din PDL coace un cutremur in vara

Scaderea partidului in sondaje si nesinguranta provocata pedelistilor de rezultatul alegerilor s-ar putea solda cu un congres extraordinar, in vara.

Tabara perdanta la Congresul PDL din 2010 se pregateste sa revina in fruntea partidului

Tensiunea a atins cote maxime in PDL dupa ce mai marii partidului evita sa candideze, de frica unui esec, iar doritorii din esaloanele inferioare au inceput sa se insulte in public. In plus, revenirea lui Vasile Blaga la butoane a dat peste cap ordinea infiripata dupa congresul din 2011, cand vechea garda a fost demonizata si lasata fara functii in partid. Asa a aparut ideea congresului de vara, facut impotriva oricarei logici politice si electorale, din moment ce ar avea loc taman intre cele doua scrutinuri. Risc asumat cu bunastiinta insa de democratii care de abia asteapta sa scape de ”neavenitii” ajunsi in conducere in trena lui Emil Boc.

Baconschi, oaia neagra a partidului

La loc de frunte pe lista neagra troneaza Theodor Baconschi, pe care majoritatea democratilor de veche vita pedista nu-l suporta inca de pe vremea cand era ministru ”si vorbea gura fara el”. Inspirati deTraian Basescu, alti pesedisti sustin ca Roberta Anastase si Teodor Paleologu ar trebui si ei sa ”se mai coaca” putin in cuptorul partidului, inainte de a ajunge vicepresedinti. Victima colaterala a punerii la punct a noii generatii poate deveni si Ioan Oltean, actualul secretar general – functie considerata a fi de drept a lui Vasile Blaga. Starnita initial doar in jurul candidaturii la Primaria Capitalei, unde democratii dau din colt in colt neavand pe nimeni apt sa se incaiere cu Sorin Oprescu, dihonia a cuprins mai multe filiale. Unde democratilor ba le-a dezertat candidatul cotat cu prima sansa la locale, ba s-au trezit concurati neloial de UNPR-istii lui Gabriel Oprea. Cu un ochi la sondaje si cu altul la candidatii sustinuti de tabara adversa, vechea garda asteapta acum rezultatele localelor, pentru a-si putea finaliza lista neagra.

author avatar
Simona Badulescu
935 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger