AcasăNewsVaticanul isi intoarce fata catre homosexuali

Vaticanul isi intoarce fata catre homosexuali

Biserica Catolica face un viraj de 180 de grade cu privire la homosexuali. Contrar invataturilor catolice, homosexualii ”au daruri si calitati pe care le pot oferi bisericii”, se arata intr-un raport preliminar al Sinodului Episcopal tinut la Vatican pe tema familiei.

Declaratiile conciliante ale Papei Francisc cu privire la relatiile homosexual produc mari controverse in sanul Vaticanului

Potrivit declaratiilor episcopului Peter Erdo de Esztergom, raportor al Sinodului, “homosexualii au daruri si calitati de oferit comunitatii crestine. Deseori ei doresc sa intalneasca o Biserica ce le ofera o casa primitoare. Sunt comunitatile noastre capabile sa ofere asa ceva, acceptand si evaluand orientarea lor sexuala, fara compromiterea doctrinei catolice despre familie si casatorie?”. Episcopii sinodali au subliniat, in premiera, importanta ”acceptarii si intelegerii” cuplurilor care traiesc in concubinaj  si cuplurilor homosexuale, chiar daca nu pot fi puse ”pe picior de egalitate” cu casatoria traditionala. “Este necesar sa acceptam oamenii in fiinta lor concreta”, a spus cardinalul Erdo, care a subliniat ca ”Biserica acorda o atentie speciala copiilor care traiesc in cupluri de acelasi sex. Nevoilor si drepturilor celor mici trebuie sa li se acorde mereu prioritate”. O schimbare radicala in discursul Vaticanului care, inainte, definea homosexualitatea ”o tendinta orientata catre un rau moral intrinsec”

 

author avatar
Tudor Borcea
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger