AcasăNewsVasilica s-a lasat convinsa de Tudorel

Vasilica s-a lasat convinsa de Tudorel

Ministrul Justitiei a reusit sa o implice pe sefa sa de Guvern in contestarea lui Iohannis la CCR

Premierul Viorica Dancila a semnat, ieri, cererea de sesizare a CCR in cazul refuzului lui Iohannis de a o demite pe sefa DNA. Conform initiatorului, ministrul Tudorel Toader, documentul a luat, tot ieri, calea CCR-ului.

Ministrul Justitiei a reusit sa o implice pe sefa sa de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a> in contestarea lui Iohannis la CCR

Ministrul Justitiei i-a prezentat, luni, premierului Dancila, atat proiectul de sesizare a Curtii Constitutionale cat si argumentele care justifica un astfel de demers: ”Domnia sa (Dancila – n.r.) a fost de acord, l-a semnat in prezenta mea. In cursul zilei de astazi (ieri – n.r.), sesizarea ajunge la Curtea Constitutionala”. Reamintim ca Tudorel Toader a amenintat cu sesizarea CCR imediat dupa ce presedintele Iohannis a anuntat in mod oficial ca nu o va demite pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Amenintarea nu l-a tulburat pe seful statului, care a pus-o pe seama frustrarilor lui Toader: ”Putem sa intelegem ca ministrul Justitiei este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici si pana la un conflict constitutional este cale lunga”. In zilele care au urmat, chestiunea sesizarii CCR a fost tocata inclusiv de juristi, acestia fiind impartiti in doua tabere: una care sustine ca demersul lui Toader este si constitutional si necesar si alta care spune ca o astfel de sesizare nu are ce cauta la Curte. Inevitabil, pe surse s-a vorbit si despre presiuni exercitate asupra judecatorilor CCR . In context, semnarea de catre premierul Dancila a sesizarii nu inseamna absolut nimic, nimeni neputand-o banui pe actuala sefa a Guvernului de buchisirea si aprofundarea Constitutiei. Ca urmare, totul depinde acum de interpretarea judecatorilor CCR si, data fiind marea miza si posibilele urmari, de eventuala lor abilitate de a o scalda intr-o asemenea grea cauza.

author avatar
Simona Badulescu
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger