AcasăNewsVasile Turcu, audiat la DNA. Afaceristul da explicatii in dosarul "Blat Dinamo...

Vasile Turcu, audiat la DNA. Afaceristul da explicatii in dosarul „Blat Dinamo – Lazio”!

Sa fie Vasile Turcu urmatorul „client” al procurorului Doru Tulus?

Afaceristul Vasile Turcu, fost actionar la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti, este audiat, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Turcu trebuie sa dea explicatii in legatura cu implicarea sa in meciul Dinamo Bucuresti – Lazio Roma, 1-3, din august 2007, din preliminariile UEFA Champions League.

Dinamo era in avantaj, dupa 1-1 in deplasare si 1-0 acasa la pauza, dar, in repriza a doua a meciului de la Bucuresti, italienii au reusit sa intoarca soarta partidei si a calificarii in grupele UEFA Champions League.

La mai bine de sapte ani de la acel meci au aparut numeroase acuze conform carora fotbalisti si actionari de la Dinamo au vandut meciul italienilor, imediat dupa partida oficialii lui Lazio Roma acceptand sa-l achizitioneze pe fundasul dinamovist Stefan Radu pentru 7,5 milioane de euro, de trei ori mai mult decat valoarea la care era cotat fotbalistul.

Oficialii lui Dinamo din vremea respectiva au pasat vina unul pe celalalt, Vasile Turcu, Vladimir Cohn, Cristian Borcea, Ioan Becali si Cornel Dinu acuzandu-se unul pe celalalt de implicare in afacere.

Turcu a fost chemat marti la DNA, pentru a da explicatii, insa afaceristul neaga cu vehementa posibilitatea ca acel meci sa fi fost blat. „Am date concrete si clare. Cunosc cel mai bine ce s-a intamplat cu transferul lui Stefan Radu. E un jucator care a demonstrat ca are valoare, iar la vremea respectiva era si tanar. Stefan Radu a costat in total 5.355.000 de euro, cu tot cu TVA. Daca sunt altii care au dovezi, atunci sa vorbeasca. Noi eram tampiti sa facem vreo prostie, domnule? Am fi castigat minim 15 milioane de euro din participarea in grupele UEFA Champions League”, a fost mesajul transmis de Vasile Turcu, inainte de a intra la audieri in sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

author avatar
Cristi Ionita
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger