AcasăNewsVasile Ștefănescu, șeful COTAR: E un haos total la nivel de conducere...

Vasile Ștefănescu, șeful COTAR: E un haos total la nivel de conducere a ASF

Media amenzilor date de către ASF după mai multe rânduri de averstismente este de 82.410 lei, adică în jur de 17.000 de euro. Raportați această amendă la o cifra de afaceri de 800 milioane de Euro, cât au societățile amendate.

Cu alte cuvinte, ASF se poate ”mândri” că amenda medie aplicată reprezintă 0,004% din cifra de afaceri a asigurătorului. Numarul în creștere alarmantă a reclamațiilor arată faptul că amenzile aplicate de ASF reprezintă o veritabilă “frecție la piciorul de lemn al asigurătorilor”!

Nu ne miră faptul că ASF nu a menționat nimic legat de acest aspect în raspunsul transmis către Guvernul și Parlamentul României. Este imposibil să fie justificate toate aceste neregularități din interiorul instituției care se autoevaluează ca având “o bună reputație”.

  1. Referitor la faptul că 49% dintre dosarele de daună au fost achitate de către asigurători până la data raportărilor

COTAR a atras atenția în repetate rânduri cu privire la faptul că societățile de asigurări ce dețin o cotă importantă în piața RCA tergiversează plata despăgubirii prin diverse mijloace ilicite, respectiv:

  • Nu se prezintă la constatări în termenul legal, situație semnalată extrem de des în petițiile formulate către ASF;
  • Nu anunță pagubitul să se prezinte la constatări în service, iar în aceste condiții nu se poate efectua constatarea daunei;
  • Nu raspund în termenul legal la reconstatări;
  • Nu comunică în termenul legal valoarea de piață a autovehiculului;
  • Ratăcesc” unele documente transmise de către pagubit și apoi invocă lipsa acestora;

Toate aceste modalități de tergiversare constituie abuzuri ale asigurătorilor care manipulează actuala conducere a ASF de 16 luni, iar Autoritatea motivează faptul că plata despagubirii dureaza atât de mult pentru că nu sunt îndeplinite formalitățile de despăgubire. Totuși, acest raționament omite intenționat să aibă în vedere acest element esențial pentru corecta înțelegere a realităților existente: din vina cui nu sunt îndeplinite aceste formalități?

author avatar
Andrei Coman
2.117 afisari

3 COMENTARII

  1. Vin ai nostri, pleaca ai nostri…
    Nu intelegeti ca si protejeaza indemnizatiile pt ca sunt platiti direct de firmele de asigurari ?
    Trebuie indepartata prevederea din legislatie..
    Altfel, niciodata nu vor sanctiona pe cei ce le dau paine.Firmele de asigurari sanctionate nu vor mai avea bani multi….Si nici ei nu vor mai incasa indemnizatiile…Plangerea penala nu e o solutie.Va trebui o expertiza…si cine sa o faca decat tot cei din neamul lor ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger