AcasăNewsVasile Dîncu a anunţat cum va reacţiona România dacă Rusia va ataca...

Vasile Dîncu a anunţat cum va reacţiona România dacă Rusia va ataca Ucraina

dancuVasile Dîncu a anunţat cum va reacţiona România dacă Rusia va ataca Ucraina

România nu va intra în niciun război în acest moment”, însă țara „trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei”, susține ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Reprezentantul Guvernului a explicat, astăzi, ce va face România în caz de răboi, în contextul conflictului de la graniţa Ucrainei.

NATO nu apără o ţară din afara alianţei

România participă la efortul comun al NATO, dar nu există în acest moment nicio decizie prin care România să trimită soldaţi în Ucraina sau în alte zone. Toate acetea se aprobă prin CSAT, se aprobă prin Parlamentul României.

Nicio acţiune de genul acesta nu se face aşa cum am văzut că scrie în mass-media. Deci, nu există nicio condiţie pentru asta.

Dacă aţi văzut, în ultimele zile, Secretarul General al NATO a anunţat foarte clar: indiferent de ce se întâmplă la graniţa Ucrainei, chiar dacă va fi o intervenţie militară, NATO nu răspunde militar pentru că nu poate, conform, tratatului Nord-Atlantic să răspundă decât acolo unde este vorba de o ţară NATO.

Este exclusă, în acest moment, o intervenţie a României, cu trupe sau cu echipamente, în zona Ucrainei. Avem o şedinţă CSAT şi după şedinţă, cu siguranţă, o să putem vorbi în detaliu despre aceste lucruri”, a declarat Dîncu.

Un război cald, exclus momentan

Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunţat prin vocea lui Stoltenberg (secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice – n.r.) că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianţei, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar.

Din perspectiva asta, noi, România, şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a subliniat ministrul Apărării.

author avatar
Andrei Ștefan
455 afisari

10 COMENTARII

  1. Să mai lase tara-n pace nenea asta!Nu in el își pune Romania speranța El este din grupul celor care au ingropat-o.Ne produce sila cînd îl vedem

    • „”Vasile Dîncu a anunţat cum va reacţiona România dacă Rusia va ataca Ucraina””
      Fugim in munti?

        • in plus dancu este sifonul serviciilor , care la noi au o conotatie negativa prin prisma politicii de vasalitate fata de straini , adica antiromaneasca .

      • După ce le, a dat cu flit Australieni și Americani francezilor, aceste ss îndreaptă către România ca să ne vândă niște vechituri la mana a doua, dar noi ca țară nu suntem în stare sa producem chiar nimic, în asa hal am ajuns

  2. Domnu Dincu probabil că nu a citit Decameronul de Boccacio . Ar fi bine sa o facă .Sunt doua proverbe ce definesc rolul ,,limbii ” 1- Omului e data limba că să-și ascunde gindurile . 2- Omul se folosește de limbă că de o lamă ascuțită care știe să pareze și să lovească cu egală dibăcie . Așa că ar fi bine să cugete mai amplu la ce se promite și la ce să se aștepte .

  3. Acesta este o marioneta a lui iohanis ! Trebuie sa-i atraga CINEVA ATENTIA MERCENARULUI IOHANIS , CARE SERVESTE INTERESE STRAINE ANTIROMANESTI , SA NU CUMVA SA IMPUNA ROMANIEI SA SE IMPLICE IN ACEST CONFLICT MILITAR SI NICI SA IMPUNA OFERIREA TERITORIULUI ROMANESC PENTRU ACEST CONFLICT MILITAR CE NU NE APARTINE NOUA ROMANILOR !!!
    Asta in conditiile in care Ucraina a avut si are actiuni impotriva Romaniei , CUM ESTE DE EXEMPLU INCHIDEREA SCOLILOR SI GRADINITELOR CARE STUDIAZA IN LIMBA LOR NATALA ROMANA , INTERZICEREA FOLOSIRII LIMBII ROMANE DE CATRE ROMANII CE SUNT( URMARE A UNOR ACCIDENTE ISTORICE ) IN TERITORIUL UCRAINEI !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger