AcasăNewsVasile Dâncu sună ALARMA: ce trebuie să facă România pentru a se...

Vasile Dâncu sună ALARMA: ce trebuie să facă România pentru a se apăra de Rusia

dincuVasile Dâncu sună ALARMA: ce trebuie să facă România pentru a se apăra de Rusia

Vasile Dîncu a declarat, luni, la baza militară de la Kogălniceanu, că Kievul şi alte mari oraşe din Ucraina au fost lovite, nediscriminatoriu, de rachetele ruseşti, iar toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina.

Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”, a spus Dîncu, arătând că Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creşterea rezilienţei acestor state.

Bugetul pentru forţele armate a crescut la 2,5%

România este determinată să facă mai multe, suntem hotărâţi să creştem bugetul pentru forţele armate de la 2% la 2,5%”, a spus Dîncu.

Despre situaţia din Ucraina, ministrul Apărării a afirmat că atât Kievul cât şi alte mari oraşe au fost lovite, nediscriminatoriu, de rachetele ruseşti.

Blocuri de locuinţe, şcoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa, la Zaporojie, provocând un incendiu la o clădire administrativă care, din fericire, a fost stinsă. Toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina”, a afirmat el.

România a ajutat Ucraina

Potrivit ministrului, ”România a trimis Ucrainei muniţii, echipamente militare” şi a iniţiat demersuri pentru a înfiinţa în ţara noastră, cu sprijinul Comisiei Europene, un hub umanitar, care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale.

În acelaşi timp, Guvernul nostru oferă tot sprijinul posibil pentru tot ceea ce înseamnă problema refugiaţilor din Ucraina. Sunt bineveniţi în România”, a arătat el.

Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată. Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creşterea rezilienţei acestor state”, a spus ministrul.

author avatar
Andrei Ștefan
530 afisari

9 COMENTARII

  1. Vasile Dancu este un prost care s-a trezit vorbind singur.Mai bine i-ar sta la o cireada de vaci,cu ciomagul in mana pe post de vacar,acolo s-ar pricepe.

  2. ” suntem hotărâţi să creştem bugetul pentru forţele armate de la 2% la 2,5%”
    Dancu este un prost!
    Vreti bani sa aveti ce fura?

  3. Un bou înhămat la o mașină Dacia 1300 veche. Dacă și armata e tot ca el, ăia suntem.

  4. Dorel :
    Alta PANARAMA !
    Cu alde astia devenim sigur tinta rusilor !
    Cum mai nea Colacule sa pui o asemenea hahalera sa conduca armata ?

  5. zdrancu , specialist in barfe prin sufragerii . epoca nulitatilor puse in fata sa conduca de forma ,ticalosiile smecherilor din spatele lor .

  6. O cîrpă numit ministru de altă zdreanță.Cu tăntălăi ca ăștia România nu are nici un viitor !

  7. Armata română și Guvernul României au trădat din nou țară și ne baga in război cu Rusia.De ce aterizează avioane ucrainene pe teritoriul României daca am fost amenințati de Rusia?De ce s-a instalat starea de criza care pune armata română subordonată deciziilor străine?

  8. Introduceți din nou programele de pregătire a tineretului, pentru apărarea patriei !!! Fiecare tânăr, fiecare cetățean al României trebuie să știe să folosească o armă pentru a se apăra pe sine, familia și pentru a-și apăra țara !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger