AcasăNewsVasile Cepoi, ministrul Sanatatii, acuzat de conflit de interese

Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, acuzat de conflit de interese

(foto: rtv.net)

Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, a fost declarat incompatibil de catre ANI, motivul reprezentandu-l derularea unui proiect finantat de Uniunea Europeana.

(foto: rtv.net)

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a fost declarat, marti, incompatibil de catre Autoritatea Nationala de Integritate (ANI).

Demnitarul este acuzat de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in legatura cu derularea unui proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

„In calitate de Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul <<Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania>>, derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Ulterior, Vasile Cepoi, impreuna cu sotia sa, au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala”, se arata intr-un comunicat al ANI, postat de site-ul propriu al intitutiei.

Ca urmare a acestui fapt, anunta ANI, beneficiul realizat de ministrul Sanatatii alaturi de sotia sa a fost de 191.726 lei, adica aproximativ 42.440 euro.

In urma deciziei luate de catre ANI Vasile Cepoi ar putea sa isi piarda functia de ministru al Sanatatii.

author avatar
Ionut Zgimbau
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger