AcasăNewsVasile Blaga va conduce PNL-ul sub acoperire

Vasile Blaga va conduce PNL-ul sub acoperire

Pana acum, pe scena politica existau doar ofiteri acoperiti. Iohannis si liberalii lui au lansat un nou concept: lider acoperit.

Fortat sa accepte acest rol in premiera a fost Vasile Blaga. Concret, desi este impovarat cu un dosar penal de mai mare dragul, Blaga este fortat de Klaus Iohannis sa conduca tot el PNL spre noi victorii, dar nu din postura de lider recunoscut, ci de sub fusta Alinei Gorghiu. Care, din voia si la comanda Cotroceniului, este de sambata conducator unic (nu se stie cat de iubit) al PNL-ului, asta dupa ce fostii pedelisti au decis sa nu numeasca pe nimeni co-presedinte in locul demisionarului Vasile Blaga. Decizia a lasat lumea masca, dar asta doar pana cand unii ex-pedelisti au recunoscut cinstit, dar off the record, ca asa a cerut Cotroceniul. Iar pentru ca nimeni nu se astepta la asa ceva, a fost necesara o improvizatie de moment si pentru impacarea statutului PNL cu bulibaseala la zi din partid. Evident, solutia adoptata este tot una trasa de par: fostii pedelisti l-au desemnat pe colegul Daniel Buda (europarlamentar si lider PNL Cluj in prezent) sa contrasemneze listele la parlamentare in calitate de prim-vicepresedinte – functie pe care Buda nu o detine insa. Ca urmare, sambata viitoare, cand se va intruni Consiliul National de Coordonare al PNL, Buda va trebui sa fie uns prim-vicepresedinte pentru a se evita contestarea listelor de candidati la alegerile parlamentare.

Liberalii stau sa-si ia zborul

Nu numai pedelistii sunt facuti bors pe noua stare de lucruri din PNL, ci si multi liberali. Care nu mor de dragul lui Blaga, dar nici nu vor ca Alina Gorghiu sa-i duca de rapa. Sub suprafata aparent calma, apele liberale clocotesc, multe voci proorocind ca PNL va fi afectat de o migratie – parte catre PMP, parte catre ALDE. Optimistii care au supravietuit in PNL-ul greu incercat de cand l-a pus pacatul sa mearga pe mana lui Iohannis sustin insa ca mirajul prinderii unui loc eligibil pe listele parlamentare va tine partidul strans unit in jurul insignifiantei prestatii a Alinei Gorghiu – unicul conducator al PNL. Iar cum listele vor fi definitivate pana la mijlocul acestei luni, in urmatoarele doua saptamani liberalii vor trage linie si aduna ce le mai ramane, atat in materie de membri cat si de voturi.

author avatar
Simona Badulescu
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce spectacol grotesc de prostie, grandoare, ipocrizie si pseudo politica!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger