AcasăNewsVasile Blaga: "Romania, interesata in intensificarea dialogului cu Federatia Rusa"

Vasile Blaga: „Romania, interesata in intensificarea dialogului cu Federatia Rusa”

Vasile Blaga

Vasile Blaga a avut, vineri, la Paris, o intrevedere cu Valentina Matvienko, presedintele Consiliului Federatiei al Adunarii Federale a Federatiei Ruse, informeaza un comunicat al Biroului de presa al Senatului.

Vasile Blaga

”In cadrul dialogului, presedintele Senatului Romaniei a aratat ca este un moment favorabil pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale si ca tara noastra este interesata pentru intensificarea dialogului si normalizarea relatiilor printr-o abordare politica directa si pragmatica. In acest sens, Vasile Blaga a reiterat invitatia adresata presedintelui Consiliului Federatiei de a efectua o vizita in Romania pentru consolidarea relatiilor parlamentare, ceea ce ar duce si la imbunatatirea generala a relatiilor romano-ruse”, se arata in comunicat.

De asemenea, presedintele Senatului a spus ca Romania este interesata de continuarea consultarilor din octombrie 2011 pe problematica transnistreana.  ”Vasile Blaga a asigurat-o pe presedintele Consiliului Federatiei, Valentina Matvienko, ca tara noastra considera ca Rusia ar putea avea un rol important in solutionarea, in timp, a acesteia, in conditiile pastrarii integritatii teritoriale si suveranitatii Republicii Moldova. Totodata, presedintele Senatului a aratat sustinerea Romaniei pentru parteneriatul strategic NATO-Rusia, asa cum este reflectat in declaratia adoptata cu ocazia summit-ului NATO de la Lisabona. In ceea ce priveste subiectul scutului apararii anti-racheta, Vasile Blaga a raspuns preocuparilor exprimate de partea rusa, aratand ca scutul are exclusiv un caracter defensiv, fapt confirmat atat de continutul acordului romano-american, care este public, cat si de caracteristicile tehnice ale instalatiilor respective”, se precizeaza in comunicat.

author avatar
Ciprian Purice
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger