AcasăNewsVasile Blaga, reales presedinte al PDL

Vasile Blaga, reales presedinte al PDL

Vasile Blaga a castigat, sambata, alegerile pentru sefia PDL. Actuarul lider al partidului a candidat impotriva deputatului Elena Udrea si a europarlamentarului Monica Macovei.

Vasile Blaga a obtinut 2.344 din voturile exprimate de catre democrat-liberalii reuniti sambata la Romexpo, in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare. Elena Udrea a primit 2014 voturi, in timp ce pentru Monica Macovei au votat 209 de PDL-isti. „Vasile Blaga este declarat presedintele PDL”, a anuntat in urma cu scurt timp Mircea Toader, presedintele Comisiei de numarare a voturilor. Acesta a precizat ca au fost in total 4615 voturi, dintre care 4567 voturi valabil exprimate si 48 anulate.

Asadar, Blaga a reusit sa obtina peste 50% +1 din voturi, inca din primul tur de scrutin. Udrea a contestat rezultatul si a cerut renumararea voturilor. „44 de voturi, atat sunt, sa stiti, diferenta (intre Udrea si Blaga-n.r.)”, a spus deputatul PDL. Conform unor surse din randul staff-ului Elenei Udrea, dupa prima numaratoare ar fi reiesit o diferenta de cateva sute de voturi intre numarul de votanti anuntat initial si rezultate.

La Congresul PDL de sambata, 23 martie, a fost prezent si seful statului. Traian Basescu le-a vorbit democrat-liberalilor, spunandu-le ca partidul „trebuie sa inceapa un nou ciclu” si ca orice amanare ii „va costa”. Basescu a mai spus ca a venit „cu sufletul” la intrunire, nu pentru a vorbi in favoarea vreunui candidat, pentru ca „optiunile sale sunt cunoscute”, ci pentru a vedea daca in continuare au puncte comune, care sa ii faca „parteneri” pe viitor.

Apoi cei trei inscrisi in cursa pentru presedintia PDL – Udrea, Blaga si Macovei – si-au prezentat fiecare discursul de sustinere a candidaturii, in fata celor 5.000 de delegati veniti din intreaga tara in Capitala, pentru a alege noul presedinte al formatiunii. A urmat procesul de vot, la capatul caruia s-a decis numele ocupantului scaunului de lider al democrat-liberalilor.

Citeste si: Alegeri PDL. Udrea: E nevoie de o schimbare la varful partidului. Va cer sa facem echipa

PDL isi alege noul lider in cadrul Conventiei Nationale. Basescu, prezent la reuniune

Blaga, gafa la Conventia PDL: Obiectivul nostru, participarea la guvernare pe usa din DOS!

Elena Basescu, “foarte convinsa” ca Udrea va castiga sefia PDL

Concluzia lui Ponta: “Blaga a pierdut evident, fara drept de apel”!

Probleme tehnice sau tentativa de frauda la votul pentru sefia PDL? Udrea: Vreau sa clarific!

755 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger