AcasăNewsVasile Blaga: "Puterea are obligatia sa asigure cvorumul!"

Vasile Blaga: „Puterea are obligatia sa asigure cvorumul!”

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca niciun parlamentar al acestui PDL, inclusiv cei care sunt ministri, nu vor pleca in delegatii in ziua de luni pentru a putea asigura cvorumul de sedinta in aceasta Camera legislativa.

„Cvorumul e normal, de 68 de senatori. Puterea are obligatia sa il asigure. E simplu, nu e complicat. Nu va pleca luni niciun ministru in delegatie si niciun parlamentar, senator PDL nu va pleca in delegatie in ziua de luni”, a spus el, dupa sedinta grupului PDL, care a avut loc dupa incheierea sedintei de plen.

Potrivit afirmatilor sale, liderul grupului PDL din Senat urmaza sa poarte discutii cu premierul Emil Boc privind prezenta la lucrarile Senatului a ministrilor care sunt si senatori. „Seful de grup a primit sarcina din partea colegilor sa discute cu premierul si, nu la 4 si cinci, ci la 4 fara cinci, in fiecare luni, sa fie in plen”, a aratat democrat-liberalul.

Intrebat daca votul final la proiectele de lege va fi dat in Senat doar in ziua de luni, Blaga a raspuns afirmativ.”Putem avea intr-o luni, putem avea o data la doua saptamani, luni. Nu va faceti probleme din acest punct de vedere”, a spus presedintele Senatului.

El s-a declarat, pe de alta parte, mirat ca anumiti colegi au plecat din sala spre finalul sedintei de miercuri.  „Pentru ca si pe mine m-a mirat atunci cum au putut rezista pana la 17.30 si n-au mai rezistat de la 17.30 pana la 18.00. Cred ca nu realizeaza unii dintre ei situatia”, a opinat acesta. Senatorii PDL au avut, miercuri seara, o intalnire vizand „mobilizarea” pentru asigurarea cvorumului de lucru in Senat pentru perioada urmatoare, Cristian Radulescu mentionand ca ca grupurile coalitiei au 68 de voturi, cu cel al lui Iulian Urban. „Avem 68 (de voturi – n.r.) cu Urban cu tot, care a spus ca este alaturi de grupul PDL in continuare, desi si-a dat demisia din PDL”, a spus el.

Din totalul de 137 de mandate de senator, in prezent sunt ocupate 135, doua posturi fiind vacante. Astfel, majoritatea in Senat este de 68 de voturi. Grupurile parlamentare ale puterii au 67 de membri: PDL – 45, UNPR – 14, UDMR – 8, iar opozitia are 66 de senatori: PSD – 41, PNL-PC – 25.

Senatorul Iulian Urban si-a anuntat, miercuri, in plen, demisia din PDL, mentionand ca in continuare va activa ca senator independent. Iulian Urban a declarat ca, in calitate de senator independent, va vota intotdeauna „orice proiect de lege care vine de la Guvern si care este bun pentru aceasta tara”. Urban a explicat ca nu a trecut la niciun alt partid politic pentru ca nu se regaseste in niciun alt partid.

author avatar
Ciprian Purice
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger