AcasăNewsVasile Blaga neaga implicarea in dosarul fraudelor bancare

Vasile Blaga neaga implicarea in dosarul fraudelor bancare

(foto: rtv)

In dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, in care ar fi implicate 59 de persoane, intre care sapte directori de banci, este mentionat si presedintele PDL, Vasile Blaga.

(foto: rtv)

Numele lui Vasile Blaga apare in timpul unor convorbiri telefonice intre Dumitru Crestin, Viorel Crestin si Marius Locic. In acest apel unul dintre ei isi exprima ingrijorarea ca ar putea aprea probleme in actiunile frauduloase in care erau implicati. Ceilalti il linistesc, insa, spunand ca nu are de ce sa-i fie frica, pentru ca „in spatele lor” sunt Liviu Popa, fostul sef al Politiei, Bebe Ionescu, socrul Elenei Basescu, dar si Vasile Blaga, potrivit Realitatea TV.

Presedintele PDL Vasile Blaga tinut sa mentioneze ca nu ar fi avut cum sa fie implicat in acest dosar pentru ca nici macar nu are habar despre ce este vorba: „Nu am intervenitin viata maea pentru nimeni ca sa-si ia un credi. Nu am vorbit cu nici un director de banca legat de vreun credit. Nu mi-a cerut nimeni sa intervin pentru cineva si nu am nici un credit la banca, nu am avut niciodata”, a declarat politicianul.

Totodata, democrat-liberalul a negat ca i-ar cunoaste pe fratii Crestin, dar nici nu crede ca cineva i-ar fi inscenat aceasta implicare pentru a-l discredita: „Eu pe fratii Crestin nu i-am cunoscut niciodata, nu i-am vazut in viata mea. Eu nu am fost intrebat nici de sanatate de nimeni, si nici nu aveau de ce”.

In interceptarile din dosarul fraudelor bancare ar aparea nume sonore inre care oamenii de afaceri Marius Locic si fratii Crestin. De asemenea se pare ca Liviu Popa, Bebe Ionescu, socrul Elenei Basescu si Oana Mizil ar fi si ei mentionati in acest dosar.

Procurorii DIICOT vor efectua 48 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Satu Mare, Ilfov, Valcea. Grupul infractional este compus din 58 de persoane acuzate de spalare de bani, inselaciune si fals in inscrisuri. Printre persoanele cercetate se numara si sapte directori ai BRD si Volksbank, notari si evaluatori autorizati. Acestia ar fi ajutat mai multe persoane sa obtina credite chiar daca nu indeplineau conditiile. Prejudiciul estimat se ridica la 85 milioane de euro.

author avatar
Alina Costache
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger