AcasăNewsVasile Blaga: Basescu se poate intoarce la Cotroceni in seara asta

Vasile Blaga: Basescu se poate intoarce la Cotroceni in seara asta

Vasile Blaga a anuntat ca decizia ca Traian Basescu sa se intoarca azi la Cotroceni depinde de Victor Ponta, care decide publicarea hotararii CCR in Monitorul Oficial.

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, ca Traian Basescu s-ar putea intoarce in scurt timp la conducerea statului, totul depinzand doar de primul ministru Vitor Ponta, care decide cand va fi publicata decizia in Monitorul Oficial.

„Monitorul Oficial este in coordonarea Guvernului, daca dl Ponta doreste cu adevarat sa respecte deciziile Curtii si promisiunile pe care le-a facut, cred ca nu se impiedica dansul de astfel de probleme”, a declarat Vasile Blaga, citat de realitatea.net.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a adaugat ca, in urma hotararii parlamentarilor USL de a se prezenta la sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, „statul de drept si ratiunea”au invins in fata intereselor politice.

„In aceasta seara, pana la urma statul de drept si ratiunea au invins in fata mobilizarii foarte bune a grupurilor parlamentare PDL, UDMR, a minoritatilor si a UNPR-ului, pana la urma s-au hotarat parlamentarii PSD sa asigure cvorumul, pana la ruma au venit si parlamentari PNL si ma bucur ca astazi se termina o actiune politica care de doua luni de zile a facut foarte mult rau Romaniei”, a mai declarat Vasile Blaga.

Democrat liberalul Vasile Blaga mai este de parere si ca, dupa hotararea de luni, liderii USL, alaturi de cei ai PDL, vor reusi sa gaseasca o cale astfel incat „viata romanilor sa fie mai buna”.

„Eu cred ca in continuare liderii USL trebuie sa se aplece spre propunerea pe care noi le-am facut-o inca de acum doua saptamani, tara este intr-o situatie economica dificila si impreuna va trebui sa gasim cele mai bune solutii pentru ca viata romanilor sa fie mai buna”, a mai spus liderul democrat-liberal”, a mai spus Vasile Blaga.

Cele doua camere ale Parlamentului, Senatul si camera Deputatilor s-au reunit luni, incepand cu ora 15.00, ca sa ia act de decizia Curtii Constitutionale (CCR) privind rezultatul referendumului din 29 iulie. In urma acestui fapt Traian Basescu ar putea reveni la conducerea statului in scurt timp, imediat ce decizia CCR este publicata in Monitorul Oficial.

author avatar
Ionut Zgimbau
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger