AcasăNewsVasile Blaga: "Am neglijat discutiile cu oamenii!"

Vasile Blaga: „Am neglijat discutiile cu oamenii!”

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a afirmat, luni, in plenul Parlamentului, ca PDL si Guvernul s-au concentrat mult pe asigurarea stabilitatii economico-financiare si au neglijat discutiile cu oamenii, el admitand ca au existat „balbe” in procesul de comunicare.

„Ne-am concentrat mult pe asigurarea stabilitatii economico-financiare si am neglijat discutiile cu oamenii. Nu am stiut sa comunicam si sa valorificam politic deciziile bune pe care le-am luat. Nu am discutat suficient cu partenerul social, sindicate, asociatii profesionale si organizatii ale societatii civile. Eu le atrageam atentia colegilor mei, la Conventia Nationala, ca nu este suficient sa castigam razboiul reformelor daca pierdem increderea romanilor”, a spus presedintele Senatului.

Potrivit afirmatiilor sale, partidul, Guvernul trebuie in continuare sa explice fiecare actiune, pentru ca oamenii trebuie sa stie ca masurile de stabilitate sunt pentru ei, „nu cu explicatii generale, ci precise”. „Ducem o lupta surda intre noi, dar falia intre politic si societate se adanceste. Daca mergem in piata, toti suntem injurati. Este o realitate care nu convine, dar este o realitate. Acei colegi ai dumneavoastra care au incercat sa capitalizeze nemultumirea protestelor in folosul USL au avut o experienta amara, dar lamuritoare”, a mentionat senatorul PDL.

El a subliniat ca nimeni nu poate si nu trebuie sa conteste dreptul romanilor de a protesta in strada. „Este un drept democratic, insa problemele se rezolva pe calea dialogului”, a apreciat acesta. Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment, cel mai important lucru este ca Romania sa nu fie perceputa ca o tara cu risc de stabilitate. „Opiniile trebuie sa fie libere, dar fara violente care ar putea sugera o instabilitate interna”, a declarat democrat-liberalul.

Pe de alta parte, Vasile Blaga a precizat ca, personal, a sustinut desfasurarea acestei sesiuni extraordinare pentru ca reprezentantii PDL nu au motive sa se teama si au incredere in romani si in discernamantul lor. „Am reusit sa guvernam tara intr-una dintre cele mai dificile perioade din istoria ei recenta. Nu noi, PDL, am adus criza in Romania. Niciun om politic nu vrea sa faca rau propriului popor. (…) PDL a gestionat criza, nu a lasat economia romaneasca sa se prabuseasca. PDL a luat masuri dure, fara precedent, dar ele au fost corecte si ne-am asumat ceea ce are un partid mai important ca si avere, voturile”, a aratat parlamentarul.

El a sustinut ca PDL a facut ceeea ce trebuie, cu buna credinta, pentru a mentine economia romaneasca pe linia de plutire, intr-un moment deosebit de dificil pentru intreaga economie europeana. Senatorul a admis ca Romania are dificultati, dar a spus ca acestea nu sunt similare nici cu cele ale Ungariei.”Orice aliniere a problemelor Romaniei la problemele Ungariei, in perceptie europeana si internationala, este periculoasa pentru Romania”, a afirmat Vasile Blaga.

author avatar
Ciprian Purice
92 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger