AcasăNewsVasile Blaga a fost revocat din functie

Vasile Blaga a fost revocat din functie

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost revocat din functie in urma unei sedinte extraordinare a Senatului. In locul acestuia USL l-ar dori pe Crin Antonescu, liderul PNL.

Vasile Blaga, presedintele Senatului, a fost revocat, marti, cu 70 de voturi pentru, din functie in urma unei sedinte extraordinare a Senatului, intrunita special la cerinta USL pentru a vota demiterea acestuia.

In locul lui membrii USL l-ar dori pe liderul PNL, Crin Antonescu.

Fostului presedinte al Senatului i se imputa faptul ca nu a respectat legea, inclinand balanta in favoarea PDL, partidul din care face parte.

„Majoritatea senatorilor opineaza ca, datorita contextului actual, presedintele Senatului, domnul senator Vasile Blaga, a abdicat de la acest rol constitutional, utilizând institutia presedintelui Senatului in scopul realizarii exclusive a obiectivelor impuse de partidul politic din care face parte. Lipsa sustinerii de catre o majoritate in Senat a determinat o actiune discretionara din partea acestuia. In acest context, consideram ca incetarea exercitarii functiei de presedinte al Senatului de catre domnul senator Vasile Blaga este o consecinta juridica a unor negocieri politice, compuneri si recompuneri de forte politice”, se arata in solicirarea de revocare din functie depusa de USL, conform RTV.

Referitor al acest lucru, Vasile Blaga, presedintele Senatului, a sustinut ca demersul USL este o “lovitura de stat” si le-a cerut parlamentarilor PDL sa ia parte la sedinta si sa-si sustina prin vot punctele de vedere.

“Suntem in aceeasi logica- confiscarea zi de zi a tuturor institutiilor statului. Practic asta este o lovitura de stat, despre asta este vorba”, a spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger