AcasăNewsVarul lui Mititelu, condamnat la un an si jumatate de inchisoare

Varul lui Mititelu, condamnat la un an si jumatate de inchisoare

Adrian Mititelu, patronul Fotbal Club Universitatea Craiova, trece prin momente extrem de dificile.

Sorin Joavina, varul lui Mititelu si administratorul gruparii patronate de acesta, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru incalcarea Legii privind combaterea evaziunii fiscale.

Conform gds.ro, Joavina, in calitate de administrator al SC Editie Speciala Popular SRL Craiova, a fost gasit vinovat de catre magistratii de la Judecatoria Craiova ca a „uitat” sa vireze catre bugetul de stat impozitele si contributiile aferente platii salariilor catre cei 10 angajati pe care ii avea. Decizia magistratilor este una definitiva, acestia obligandu-l pe Joavina sa achite peste 523.000 de lei.

Joavina mai este cercetat penal in alte doua dosare in care este implicat si varul sau, Adrian Mititelu. In calitate de administrator al SC FC U Craiova, Joavina este acuzat ca a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 200.000 de lei tot prin nevirarea impozitelor si contributiilor datorate.

De asemenea, Joavina, alaturi de Adrian Mititelu si de alte sapte persoane, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, spalare de bani si folosirea cu rea-credinta a bunurilor firmelor SC MAXITEC SRL si SC Reconstructia Fotbalului Craiovean SRL.

author avatar
Cristi Ionita
585 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger