AcasăNewsVarul deputatului Mircea Rosca a fost arestat preventiv

Varul deputatului Mircea Rosca a fost arestat preventiv

Afaceristul Adrian Rotila, varul deputatului Mircea Rosca, a fost arestat preventiv.

Rotila este acuzat de cumparare de influenta in forma continuata si fusese plasat, initial, sub control judiciar. Insa magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis contestatia formulata de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie, astfel ca Rotila a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

In perioada 2011-2014, deputatul Mircea Rosca a intervenit pe langa factorii de decizie din mai multe institutii publice din judetul Prahova pentru ca firmelor controlate de varul sau, Adrian Rotila, sa le fie atribuite mai multe contracte de achizitii publice.

In schimbul interventiilor sale, Mircea Rosca a primit de la varul sau circa 90.000 de lei, bani cash, dar si materiale de constructie in valoare de peste 35.000 de lei si dreptul de a folosi un autoturism de lux.

Deputatul Mircea Rosca a fost arestat preventiv in dosarul respectiv, dupa ce membrii Camerei Deputatilor au votat „pentru” ridicarea imunitatii sale.

In acelasi dosar mai sunt cercetati Gabriel Popescu, presedintele PNL Azuga, si Diana Dumbrava, secretara Primariei Azuga.

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger