AcasăNewsVarujan Vosganian si oul evazionist

Varujan Vosganian si oul evazionist

... şi părea un om deştept

Fabulos, cand nu au ce face si odihna le dauneaza, mintile parlamentarilor se preocupa de lucruri care nici lui Kafka nu i-ar fi putut trece prin cap. Cel mai recent exemplu vine de la onorabilul Varujan Vosganian, deputat ALDE si fost parlamentar liberal. Acesta sustine ca, la momenul ingurgitarii, fiecare ou din gospodariile taranesti parleste statul cu 50 de bani. Or asa ceva nu pote fi ingaduit. Concluzia: so pe tarani!

şi părea<br >un om<br >deştept

Cum ou cu ou se aduna, Varujan sustine ca inclinatia romanilor spre autoconsum „ne costa (pe  care ne, dom’le?) in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”. Asta pentru ca gradinile, cotetele si atelierele din curte produc PIB, nu si impozite.

Oul evazionist

Cum stim, totul pleaca de la ou. Urmariti, va rog, demonstratia vosganiana:  “Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice, ceva mai mult, pentru celelalte, ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie. Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe. In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban. La fel in ce priveste rosiile din brazdele de acasa, magiunul din prunii din gradina, sapunul din grasimile adunate peste an, pulovarele tricotate din lana oilor de la stana etc. Productia din gospodariile populatiei ajunge la peste 20% din PIB, fara sa produca niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin pietele taranesti”.

Taranii trebuie ridicati in furci

Realizati acum ce crime face nenorocitul de taran roman? In parsivenia sa seculara, taranul, dandu-se vesnic sarac, imbracat de fatada cu carpe rascarpite, insidioasa creatura de fapt nu face decat sa saboteze Statul. Sistematic, eficient, permanent si tenace, taranul sapa la radacinile statului slabindu-l crunt printr-o evaziune ale carei scheme sunt verificate de milenii. Taranul, se poate spune, fara tagada, este inamicul numarul unu al bugetului de stat. Emblematic, foarte usor se poate ilustra acest bandit prin personajul Moromete. Mai tineti minte cum amana el fonciirea, intinzand lucrurile perecum “gaia matul”? Acesta este portretul-robot al fiecaruia dintre banditii care alcatuiesc clica banditilor care sug snaga statului multilateral capitalist. Vedeti de ce li se puserera biruri peste biruri, plus taxa pe fumarit? Stiau ei, boierii, ce stiau. Si, in lumina faptelor reprobabile pe care acesti banditi le perpetueaza din generatie in generatie, acum se explica si de ce stramosii liberali ai lui Vosganian au reprimat, cu glont si sabie, asa cum trebuia,  rascoala de la 1907. S-apoi, taranii cu botnite din scrierile lui Zaharia Stancu erau de fapt deghizati, ca sa nu-I recunoasca jandarii care fugareau evazionistii acelor vremuri. Bref, iata vinovatul principal: taranul. Din cauza taranilor avem spitale de rahat si medici care te trimit sa mori acasa, de aia intarzie trenurile si educatia e de doi lei, si tot din cauza abilitatii taranului de a jefui statul nu intram, dracului, odata, in Schengen. Am inteles bine, domnule nontaran Varujan Vosganian?

Sa ne fereasca Dumnezeu de asa gandire economica

Va puteti imagina ce s-ar fi intamplat daca un alt Vosganian, dar cu aceeasi gandire schimonosita ar fi ajuns in locul lui Ceausescu? Pai, comunismul, asa dupa cum il stim, ar fi fost floare la ureche. Ca ne-au pus sa crestem varza in fata blocului e nimic. Ni s-ar fi cerut parte si din muscatele din  ghivece, iar crescutul porcului in camara si a crapilor fitofagi in cada ar fi fost obligatorii, tot ca sa ia statul ceva. Dar timpul nu e pierdut.  Cine stie, ANAF-ul ar putea prelua ideea lui Vosganian si sa vezi atunci prigoana pe capul taranimii. “Unde tii ouale, tarane, fir-ar ma-ta…”, se va auzi peste aceasta “gura de rai”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
764 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai asta facea cheashca impushcatu. domnul plangacios din parlamentul ticalos si talhar, pe care mi-l amintesc milogindu-se de colegi sa respinga mana dna asupra lui. un ticalos, un hot caruia i se aplica foarte bine vorba „pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger