AcasăNewsVarujan Vosganian, dezamagit de fostul "unicat" Cristian Preda

Varujan Vosganian, dezamagit de fostul „unicat” Cristian Preda

(foto: radiomures.ro)

Varujan Vosganian, vicepresedinte PNL, a comentat pe blogul personal transformarea lui Cristian Preda, care a ajuns „din unicat” o parte a unui „cor demagogic”.

(foto: radiomures.ro)

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian s-a aratat, joi, dezamagit de democrat liberalul Cristian Preda, despre care crede ca s-a transformat „din unicat” intr-o piesa componenta a unui „cor demagogic”.

„Il cunosc de foarte multi ani pe Cristian Preda. Daca ar fi sa enumar zece cunoscatori ai fenomenului politic romanesc si drumeti printre bibliografiile de specialitate, Cristian Preda e unul dintre ei. Mai mult decat atat, este un adept sincer al dreptei si mi-a fost de ajutor, acum mai bine de un deceniu, cand am scris Manifestul Dreptei Romanesti. Nu am, pornind de la aceste amintiri, decat cuvinte de lauda despre Cristian Preda”, a povestit Varujan Vosganian pe blogul personal.

Politicianul a adaugat ca, mieercuri, in timpul unei emisiuni tv l-a redescoperit pe democrat liberal, insa acesta era schimbat, capatand o mimica rege si inexpresiva.

„Aseara am intalnit un alt Cristian Preda. Nu mai avea zambetul lui, cald dar si ironic, de odinioara. Nu mai avea gestica lui expresiva si nici vocea de profesor care, obisnuit ca studentii sa fie atenti, pastreaza tonul scazut. Avea o voce stinsa, ca dintr-un gatlej ragusit, avea trasaturile rigide si uitase sa mai zambeasca. Nu mai vorbea din ceea ce stia din carti si adaugase cu inventivitatea lui, ci din sloganurile de partid. Era agresiv in limbaj, ceea ce nu fusese naravul lui de pana atunci”, a adaugat Varujan Vosganian.

Date fiind aceste schimbari viceliderul PNL se intreaba ce anume l-a „contaminat” pe politician astfel incat acesta, din „gentil si subtil” sa ajunga o parte a „unui cor demagogic”.

„Intrebarea pe care o pun eu, insa, dupa intalnirea cu altadata gentilul si subtilul Cristian Preda este: ce se intampla cu acesti oameni? De ce, din unicatele care au fost, devin parte a unui astfel de cor demagogic, punandu-se in slujba unor oameni si a unor idei pe care cu ani in urma le respingeau cu inversunare? Ce fel de molima este aceasta care imbolnaveste sufletele carturarilor?”, a postat Varujan Vosganian.

author avatar
Ionut Zgimbau
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger