AcasăNewsVarianta-soc a lui Basescu: Guvern PDL-PSD si alegeri parlamentare in 2013!

Varianta-soc a lui Basescu: Guvern PDL-PSD si alegeri parlamentare in 2013!

Dupa ce s-a batut o jumatate de an moneda pe comasarea alegerilor, pe piata a fost lansat un scenariu total diferit: localele la termen si parlamentarele amanate pana in 2013.

Traian Basescu are intotdeauna o strategie de rezerva

Strategia a fost fabricata in laboratoarele Cotroceniului, artizanul sef fiiind chiar Traian Basescu. Potrivit acesteia, alegerile locale se vor desfasura dupa calendarul obisnuit: “vor avea loc la termen, in iunie, si se stie de pe acum ca PSD si PDL isi vor lua partea leului din primarii”. Dupa locale insa, planul vizeaza o apropiere PDL-PSD (si aici este cazul sa ne amintim de Sebastian Lazaroiu, care asteniza lumea, nu de mult, cu o viitoare alianta PSD-PDL ), parafata de un guvern, comun sau “tehnocrat”, prin toamna. Guvern, condus cel mai probabil de un finantist, numele cel mai vehiculat fiind cel al lui Calin Georgescu, care ar urma sa slabeasca surubul austeritatii si sa parafeze amanarea parlamentarelor cu patru luni, atat cat permite Constitutia.

Desi alegerile bat la usa, parlamentarii habar nu au cum si cand vor avea loc cele doua scrutinuri

In felul acesta, cu un prim-ministru nou-nout, agreat si de lumea buna internationala, si cateva masuri prietenoase, gen majorari de pensii si salarii, seful statului spera sa recastige increderea poporului care, la o adica, il poate salva de o posibila suspendare. Mai mult, atragand PSD-ul intr-o formula de guvernare solida, Traian Basescu este constient de faptul ca va spulbera definitiv sansele lui Crin Antonescu de a mai ajunge presedintele Romaniei.

Boc, indemnat de democratii sa plece

Inainte insa de orice scenariu, PDL trebuie sa se decida ce face: merge mai departe cu Emil Boc sau schimba guvernul cu varf cu tot. Intrebati, democratii dau din colt in colt, chiar daca tensiunile si-au facut loc pana in inima partidului. Acuzat de multa vreme ca vorbeste in plus, Cristian Preda recidiveaza si pune degetul pe rana: “Observ ca nimeni n-are curajul sa spuna public ce reprosuri are sa-i faca lui Emil Boc si se discuta doar in spatele usilor inchise, se transmit pe surse informatii si inteleg ca nu au curajul sa-i spuna lui Emil Boc ca nu-l mai sustin”. Dupa diagnostic, europarlamentarul recomanda tratamentul: “Trebuie gasit urgent un independent”. Iar ca sa-si convinga colegii de partid sa inghita hapul, Cristian Preda insista: “Ce e sigur acum este ca in actuala formula vom cadea si mai mult. Am spus-o din 2010 incoace, imediat dupa reinvestirea lui Emil Boc”. Opinia ii este impartasita si de Cezar Preda, un tiz la fel de amator de fluierat in biserica partidului. “Am sugerat sa nu se foloseasca acesta marota ca, daca pleaca Guvernul Boc, tara nu este guvernata. Este o marota pentru ca coalitia poate sa puna mai multe guverne pentru a demonstra ca toti care vin fac aceeasi politica necesara romanilor”, a recunoscut Cezar Preda ca l-a incurajat pe Emil Boc sa-si incheie cariera de premier, pentru binele partidului.

[poll id=”189″]

author avatar
Simona Badulescu
1.656 afisari

4 COMENTARII

  1. care plan soro? i loc de vise erotice ai vise cu tenta politica? si chiar daca ar fi asa care i baiul din moment ce punctele vulerabile atinse in acest plan se rezolva? iar nu i bine?

  2. sunt povesti de prostit prostimea aceste fantasmagorii ale ziarului, base si boc sunt pe duca, sa se duca unde a intarcat mutul iapa, la fel si piticu si chiorul.

  3. Vise a unui dezaxat mintal.Nu mai poate tilhari pe nimeni,doar prin abuz dar sfirsitul sau este trist si nu departe.

  4. MUIOLOGU GOGU MARE ANALIST.CE-TI MAI PLACE INDARATNICULE.IA-L LA REMORCA SI PE POPONICA SIAMEZUL TAU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger