AcasăNewsVârful pandemiei se fâsâie. Spitalele de infecțioase sunt goale

Vârful pandemiei se fâsâie. Spitalele de infecțioase sunt goale

Au trecut aproape două luni de la apariția primului caz de coronavirus în România și vârful pandemiei, prognozat și re-re-prognozat de oficiali, refuză să se arate. Spaima indusă de prorocirile cataclismului care se va abate asupra noastră când se vor umple până la refuz secțiile de ATI a cam dispărut, cel puțin în rândul cadrelor medicale. Și asta pentru că spitalele de infecțioase stau goale în așteptarea valului de cazuri grave.

Numărul cazurilor grave de Covid-19 este extrem de scăzut

Cazurile semnalate în spațiul public de bolnavi asimptomatici care erau ținuți de peste o lună în spitalele de infecțioase încep să capete acum un înțeles. Vârful pandemiei, pe care românii îl așteaptă cu groază în suflet, o groază sădită în fiecare zi de comunicatorii Guvernului, nu se mai arată. Și, pentru că informațiile și comunicările au fost în mod deliberat confuze, trebuie să precizăm că vârful pandemiei este reprezentat de un număr foarte mare de cazuri deosebit de grave, care necesită ventilație mecanică la secțiile de terapie intensivă. Iar spaima de acest vârf este legată strict de insuficiența numărului de ventilatoare în cazul în care peste 1.000 de oameni ar fi avut nevoie de ele, în același timp. Până în prezent însă, potrivit raportărilor oficiale ale MAI, la ATI sunt internați doar 245 de pacienți, iar dintre aceștia sub 200 necesită ventilație mecanică. Potrivit opiniei prof.dr.Geza Molnar, fostul președinte al Societății Române de Epidemiologice, în acest moment ne aflăm în plin vârf al pandemiei românești. Chiar și modelele matematice ale Institutului pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care funcționează în cadrul University of Washington, au arătat că vârful pandemiei în România va fi atins în 13 aprilie, iar 8 mai va fi prima zi în care nu va fi înregistrat niciun deces din cauza COVID-19. Totodată, medicii acreditați de Guvern să emită previziuni s-au învârtit tot în jurul acestor date, cu rostogolirea vârfului fix în ziua Paștelui și zilele de după, cu scopul de a-i înțepeni pe români în case de Sărbători.

Totul este Covid

Sistemul de raportare a morților Covid este, în România, extrem de defectuos. Oricine a contactat virusul sau este în izolare sau în carantină și a decedat este trecut ca mort Covid. În Germania, de exemplu, care are foarte puțini morți raportați, se consideră că este mort Covid doar în cazul în care principala cauză a decesului este coronavirusul. Și este și normal să fie așa, având în vedere și faptul că cei decedați ar fi putut contacta virusul și să fie asimptomatici sau în perioada de incubație. ”Cu raportarea asta, că totul este Covid care decedează, eu zic că stăm foarte bine. La numărul foarte mare de bolnavi, de izolați și de carantinați noi nu avem cazuri grave. Astea la noi sunt foarte puține. Populație atinsă de virusul acesta avem în număr mare, pentru că s-a testat puțin, dar nu avem cazuri grave. Pe zona Clujului, avem un spital de boli contagioase care preia pacienți din cinci județe, încă mai are locuri, iar alte trei spitale pregătite doar pentru Covid sunt aproape goale. Și așteptăm să vină ăia mulți, ăia gravi despre care se tot spune. Acum au spus că vârful este așteptat în 15-20 aprilie, nu știu dacă vom vedea așa ceva”, ne-a declarat Radu Vasile, co-președinte al Federației Solidaritatea Sanitară. Și în celelalte județe ale țării spitalele stau goale, pregătite pentru vârful pandemiei, în timp ce starea bolnavilor fără Covid-19 se agravează din cauza restricțiilor la internări impuse de Guvern.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
29.957 afisari

8 COMENTARII

  1. pandemia de saracie care va urma o sa fie opera guvernantilor sa tina si atunci numarul pt cei spre cimitire !!!!!!!!!!sa iasa pres sa dea buletinul ca el e decidentul starii!!!!!

  2. Pacienti care mor din cauza altor boli iar INS Matei Bals si Spitalul Colentina sunt aproape goale din lipsa pacientilor cu Covid. Aceasta este situatia la ora actuala in Bucuresti! Dom’ Profesor Cercel a adus cativa bolnavi de la Arad, ca altfel ar fi fortat sa puna lacatul pe usa!

  3. Am spus de la bun inceput ca isteria este mai mare decat pandemia. Ca totul este un amestec de putin adevar, multa minciuna si multa manipulare. Papusarul care a pus pe butuci planeta? Necunoscut. Scopurile? Reimpartirea suprematiei, a resurselor, vaccinarea obligatorie. Sper ca balamucul, ca balamuc este, sa se termine cat mai repede. Papusarul sa ne dea masca jos si sa ne scoata manusile. Restul e can can!

    • Papusarul care a pus pe butuci planeta are ochii oblici ca mine , l-am intalnit prin Siberia si mi-a dat niste spituri in torpedou de mi-a sarit masca de pe mufa .

  4. Veniți în Suceava. S-ar putea să vă iasă „fâsâiala” pe nas. Doar „puțin” peste 400 de cazuri. Și asta doar în spital.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri